بررسی الگوی روابط ساختاری وابستگی به تلفن همراه بر اساس انعطاف پذیری شناختی با نقش میانجی ناگویی هیجانی در دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۹۹: یک مطالعه توصیفی
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 242
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-19-11_005
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
Abstract:
زمینه و هدف: دانشجویان دانشگاه به علت اینکه سریع ترین پذیرشگران فن آوری های تلفن همراه هستند، در معرض خطر وابستگی به تلفن همراه می باشند. پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی روابط ساختاری وابستگی به تلفن همراه بر اساس انعطاف پذیری شناختی با نقش میانجی ناگویی هیجانی در دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی انجام گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی به روش مدلیابی معادلات ساختاری بود و جامعه آماری آن متشکل از کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۳۹۹ بودند. تعداد ۲۰۵ نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت آنلاین به پرسش نامه های وابستگی به تلفن همراه، انعطاف پذیری شناختی و ناگویی هیجانی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری ضریب همبستگی Pearson و مدلیابی معادلات ساختاری تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که وابستگی به تلفن همراه با انعطاف پذیری شناختی (۳۶/۰-=r، ۰۰۱/۰< p) ارتباط منفی و با ناگویی هیجانی (۴۸/۰=r، ۰۰۱/۰< p) ارتباط مثبت دارد. همچنین ناگویی هیجانی با انعطاف پذیری شناختی (۵۹/۰-=r، ۰۰۱/۰< p) ارتباط منفی داشت. شاخصهای برازش مدل نیز مسیر انعطاف پذیری شناختی به وابستگی به تلفن همراه را با میانجیگری ناگویی هیجانی تایید کرد.
نتیجهگیری: به طور کلی نتایج نشان داد که انعطاف پذیری شناختی به صورت مستقیم و غیرمستقیم و با میانجی گری ناگویی هیجانی در وابستگی به تلفن همراه نقش دارند. بر اساس یافتههای مطالعه حاضر، از لحاظ کاربردی برگزاری کارگاههای آموزشی توسط مشاوران و روانشناسان جهت تنظیم و مدیریت هیجانات و راهبردهای حل مسئله و آگاه سازی دانشجویان از مضرات وابستگی به تلفن همراه پیشنهاد میگردد.
واژههای کلیدی: وابستگی به تلفن همراه، انعطاف پذیری شناختی، ناگویی هیجانی، دانشجویان
Keywords:
Mobile phone dependence , Cognitive flexibility , Alexithymia , Students , وابستگی به تلفن همراه , انعطاف پذیری شناختی , ناگویی هیجانی , دانشجویان
Authors
اکبر عطادخت
Mohaghegh Ardabili
شیرین احمدی
Mohaghegh Ardabili
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :