تاثیر عصاره آبی- الکلی گیاه شقایق کوهی ((Glaucium flavum بر فعالیت سه آنزیم اکسیدو ردوکتاز کبدی و کلیوی موش های صحرایی نر دیابتی شده با آلوکسان: یک گزارش کوتاه
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 247
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-18-2_008
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
Abstract:
چکیده
زمینه و هدف: گیاه شقایق کوهی دارای اثرات آنتی اکسیدانی می باشد، این مطالعه با هدف تعیین اثر عصاره گیاه شقایق کوهی بر برخی آنزیم های آنتی اکسیدانی کبدی و کلیوی موش صحرایی دیابتی شده با آلوکسان صورت پذیرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، ۴۰ سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به ۵ گروه ۸ تایی شامل کنترل، دیابتی، دیابتی تیمار با عصاره شقایق کوهی با دوز ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم و دیابتی تیمار با داروی گلیبن کلامید با دوز ۵ میکروگرم برکیلوگرم تقسیم شدند. تجویز خوراکی عصاره به مدت یک ماه پس از القاء دیابت ادامه یافت. در پایان سطوح فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) بافت کبد و کلیه، اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون واریانس یک طرفه انجام شد.
یافته ها: در بافت کبد و کلیه، فعالیت CAT و GPX در گروه تیمار ۲۵۰ تفاوت معنی دار با گروه دیابتی داشت (۰۰۱/۰=P).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج، عصاره شقایق کوهی قادر به افزایش فعالیت آنزیم های اکسیدو ردوکتاز کبدی و کلیوی در موش های صحرایی مبتلا به دیابت ملیتوس می باشد.
واژهای کلیدی: دیابت، شقایق کوهی، آنزیم های اکسیدو رودوکتاز،کبد، کلیه، موش صحرایی، آلوکسان
Keywords:
Diabetes , Glaucium flavum , Oxidoreductase Enzymes , Liver , Kidney , Rat , Alloxan , دیابت , شقایق کوهی , آنزیم های اکسیدو رودوکتاز , کبد , کلیه , موش صحرایی , آلوکسان
Authors
آمنه خوشوقتی
Islamic Azad university- Kazerun branch
غلامحسین دریا
Islamic Azad university- Kazerun branch
کیاوش هوشمندی
Shahid Chamran University
سیده مریم موسوی
Shahid Chamran University
سعید سلامی
Novin laboratory manger
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :