تبیین جامعه شناختی رابطه ی احساس امنیت اجتماعی و سلامت اجتماعی
Publish place: Journal of School of Public Health and Institute of Public Health Research، Vol: 18، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 294
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJSPH-18-2_004
تاریخ نمایه سازی: 27 دی 1401
Abstract:
زمینه و هدف: یکی از ابعاد سلامت، سلامت اجتماعی است. سلامت اجتماعی به نوعی نشان دهنده خدشه ناپذیری ابعاد هویتی افراد در جامعه هست. از بین عواملی که بر سلامت اجتماعی اثر می گذارند، احساس امنیت اجتماعی در ابعاد عینی و ذهنی جایگاه قابل ملاحظه ای داشته و تاثیر بنیادین بر کارآمدی افراد در جامعه دارد. هدف از انجام این پژوهش، استخراج رابطه بین دو متغیر امنیت اجتماعی و سلامت اجتماعی به صورت تجربی بود.
روش کار: این پژوهش با روش کمی، به شیوه پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه در بین نمونهای ۴۰۰ نفری از ساکنین شهر لنده از استان کهگیلویه و بویر احمد در سال ۱۳۹۸ انجام شد.
نتایج کار: یافته های پژوهش نشان دادند که بین احساس امنیت اجتماعی و سلامت اجتماعی رابطه معنی داری در اکثر ابعاد این دو متغیر مشاهده شد (۰۵/۰> p). مدل سازی معادلات ساختاری بین این دو متغیر نیز نشان داد که احساس امنیت اجتماعی با وزن رگرسیونی برابر ۵۴/۰ بر سلامت اجتماعی اثر بود و این متغیر به تنهایی ۲۹% تغییرات سلامت اجتماعی را تبیین کرد در حالی که جنسیت افراد در این رابطه اثری نداشت.
نتیجه گیری: احساس امنیت اجتماعی اثر قابل توجهی بر سلامت اجتماعی و کارآیی افراد در جامعه دارد. بنابراین این چنانچه جامعه ای بتواند از مولفه های هویتی شهروندان خود در ابعاد مختلف قومی، دینی، زبانی و ملی صیانت کند و سطح مدارا و تحمل اجتماعی آنها را بالا ببرد، آنگاه انتظار می رود شرایط مناسب تری را برای افزایش سلامت اجتماعی افراد در آن جامعه به وجود آید.
Keywords:
Social Security Sense , Social Health , Lende City , Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad Province , Iran , احساس امنیت اجتماعی , سلامت اجتماعی , شهر لنده , استان کهگیلویه و بویر احمد
Authors
سید صمد بهشتی
PhD. Assistant Professor, Department of Sociology, Yasouj University, Yasouj, Iran
رامین مرادی
PhD. Assistant Professor, Department of Sociology, Yasouj University, Yasouj, Iran
راضیه خلیلی دره بنگ
MA. Department of Sociology, Yasouj University, Yasouj, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :