بررسی مقایسه ای و رابطه استرس والدگری و کیفیت زندگی در زوجین دارای کودک مبتلا به طیف اوتیسم
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 10، Issue: 4
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 347
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJPN-10-4_008
Index date: 18 January 2023
بررسی مقایسه ای و رابطه استرس والدگری و کیفیت زندگی در زوجین دارای کودک مبتلا به طیف اوتیسم abstract
مقدمه: داشتن کودک مبتلا به اوتیسم باعث استرس والدین می شود و بر کیفیت زندگی آنها تاثیر منفی می گذارد. این مسئله که داشتن کودک مبتلا به طیف اوتیسم پدر یا مادر را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد، کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف مقایسه استرس والدگری و کیفیت زندگی و ارتباط این مفاهیم در زوجین دارای کودک مبتلا به اوتیسم انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر، مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی بود. جامعه پژوهش شامل ۹۶ زوج دارای کودک مبتلا به اوتیسم مراجعه کننده به مراکز اوتیسم شهرهای بوشهر و شیراز در سال ۱۳۹۸بود ؛ که به روش تمام شماری وارد پژوهش شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم جمعیت شناختی، پرسشنامه های استرس والدگری و کیفیت زندگی بود. برای توصیف داده ها از میانگین، انحراف معیار و جداول فراوانی و جهت تحلیل داده ها از تی زوجی و همبستگی پیرسون استفاده شد. آنالیز داده ها با استفاده از V.۱۹ SPSS انجام گردید.
یافته ها: میانگین سنی مادران و پدران به ترتیب ۴۱/۸±۴۸/۴۸ و ۹۰/۷±۳۱/۵۳ سال بود. میانگین نمره استرس والدگری در پدران و مادران به ترتیب ۸۵/۹±۸۴/۱۳۳ و ۹۲/۱۷±۷۳/۱۳۴ و میانگین کیفیت زندگی پدران و مادران به ترتیب ۴۵/۷±۸۵/۵۴ و ۷۰/۵±۵۶/۵۳ بود که دو گروه از لحاظ میانگین کیفیت زندگی (۱۵۷/۰=p) و استرس والدگری (۹۰۰/۰=p) تفاوت آماری معنی دار نداشتند. بین استرس والدگری پدران با کیفیت زندگی روانی (۰۰۸/۰=p) و فیزیکی (۰۰۴/۰=p) آنها و همچنین بین استرس والدگری مادران با کیفیت زندگی روانی (۰۰۱/۰> p) و فیزیکی (۰۰۱/۰=p) آنها ارتباط آماری معکوس و معنی دار وجود داشت.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که هر دو والد کودک مبتلا به اوتیسم استرس والدگری بالا و یکسان و کیفیت زندگی مشابهی را تجربه می کنند. استرس والدگری والدین می تواند کیفیت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار دهد؛ که در مادران قوی تر از پدران می باشد. بنابراین تدوین برنامه های کاهنده استرس والدگری برای زوجین دارای کودک اوتیسمی باید در دستور کار سیاست گذاران سلامت قرار گیرد.
بررسی مقایسه ای و رابطه استرس والدگری و کیفیت زندگی در زوجین دارای کودک مبتلا به طیف اوتیسم Keywords:
: parenting stress , quality of life , parents , autism , استرس والدگری , کیفیت زندگی , والدین , اوتیسم
بررسی مقایسه ای و رابطه استرس والدگری و کیفیت زندگی در زوجین دارای کودک مبتلا به طیف اوتیسم authors
حکیمه واحدپرست
Bushehr university of medical sciences
شرافت اکابریان
Bushehr university of medical sciences
فائزه جهانپور
Bushehr university of medical sciences
سعیده خلفی
Bushehr university of medical sciences
راضیه باقرزاده
Bushehr university of medical sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :