عوامل مرتبط با کنترل عفونت بیمارستانی در پرستاران بیمارستان های آموزشی و درمانی شهرستان جهرم براساس الگوی اعتقاد بهداشتی: یک مطالعه توصیفی مقطعی در سال ۱۳۹۹

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 172

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-2_004

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1401

Abstract:

مقدمه: عفونت های بیمارستانی همواره یکی از مشکلات عمده بهداشتی و درمانی بوده و حدود یک سوم مرگ و میرها را در بیمارستان ها به خود اختصاص می دهد. عدم رعایت رفتار مرتبط با کنترل این عفونت ها توسط پرستاران، یک مشکل رفتاری بهداشتی محسوب می شود. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با کنترل عفونت بیمارستانی در پرستاران بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی می­باشد که بر روی ۱۸۶ نفر از پرستاران شاغل در شهرستان جهرم در سال ۱۳۹۹ انجام شد.. ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه های ویژگی های جمعیت شناسی، اندازه گیری سازه های مدل اعتقاد بهداشتی و خود گزارشی عملکرد کنترل عفونت پرستاران بود. روایی پرسشنامه ها به روش روایی محتوا و پایایی آنها از طریق بررسی همسانی درونی مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری  SPSS نسخه ۲۱ تجزیه و تحلیل شد. نتایج: میزان حساسیت درک شده، در زمینه رفتار پیشگیری از عفونت بیمارستانی، در اکثریت پرستاران شرکت کننده در مطالعه مثبت بود. همچنین ۴/۴۱ درصد از پرستاران در زمینه شدت درک شده نگرش مثبت داشتند. نگرش اکثریت پرستاران در زمینه موانع درک شده (۶/۸۰%) از کنترل عفونت بیمارستانی مثبت بود. به طور کلی منافع درک شده در بین سازه های «الگوی اعتقاد بهداشتی» در خصوص کنترل عفونت بیمارستانی دارای بالاترین میانگین بوده است­. نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده در این مطالعه، ارائه آموزش های مداوم جهت افزایش دانش، تقویت نگرش مثبت و اصلاح رفتارهای کنترل عفونت پیشنهاد می شود. با توجه به اثر بخشی هر کدام از سازه های "الگوی اعتقاد بهداشتی"، می توان یک برنامه اصلاحی مناسب جهت پرستاران برنامه ریزی نمود.

Authors

رحیم رئوفی

Department of Infectious Disease, Faculty of Medicine, Jahrom University of medical sciences, Jahrom, Iran.

نفیسه اسماعیل پور

Department of Nursing, Clinical Research Development Unit, Peymanieh Hospital, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.

سعید رضوی

Department of Nursing, Clinical Research Development Unit, Peymanieh Hospital, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.

مریم رقیب نژاد

Department of Nursing, Clinical Research Development Unit, Peymanieh Hospital, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.

نوید کلانی

Research Center for Social Determinants of Health, Faculty of Medicine, Jahrom University of Medical Sciences, Jahrom, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :