بررسی عوامل فیزیکی موثر در معماری داخلی کتابخانه های عمومی با رویکرد ارتقای رضایتمندی مراجعان (نمونه موردی: کتابخانه مدیا در فرانسه)
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 428
This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JISIA-1-2_002
Index date: 21 January 2023
بررسی عوامل فیزیکی موثر در معماری داخلی کتابخانه های عمومی با رویکرد ارتقای رضایتمندی مراجعان (نمونه موردی: کتابخانه مدیا در فرانسه) abstract
پژوهش پیش رو با هدف شناسایی مولفه های معماری داخلی موثر در رضایت مندی مراجعان به منظور استفاده در زمینه طراحی و ساخت کتابخانه های کارآمد و پویا انجام شده است. این پژوهش به لحاظ ماهیت، کیفی و به لحاظ هدف کاربردی است. در گام اول، با مرور مبانی نظری ازطریق مطالعات کتابخانه ای و اسنادی، مولفه ها و شاخص های موثر در طراحی معماری داخلی کتابخانه های عمومی استخراج و درنهایت به مدل مفهومی منتج شده است. در گام دوم، کتابخانه مدیا، به منزله نمونه ای موفق، براساس مدل مفهومی تحلیل و نتایج در قالب جدول ارائه شده است. یافته ها بیانگر آن است که عوامل کالبدی موثر در افزایش رضایتمندی کاربران در فضای کتابخانه های عمومی شامل رنگ، نور، طبیعت، عناصر و تجهیزات، نوع و چیدمان مبلمان، دما و تهویه مناسب، مصالح و بافت و دسترسی است و در نمونه بررسی شده، به ترتیب اولویت، به شاخص های رنگ، نور، مصالح و بافت، دسترسی، چیدمان مبلمان و ارتباط با طبیعت توجه شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که کتابخانه مدیا، درحکم فضایی اجتماعی، انعطاف پذیر و زیبا، ظرفیت هایی از لحاظ بصری دارد و کالبد بی نظیرش به علت توجه به ویژگی های فیزیکی معماری داخلی همچون نور، رنگ و ارتباط با طبیعت مشهور است. کتابخانه مدیا، با داشتن امکاناتی همچون فضای مطالعه باز و متعدد و فضای بازی کودکان، راه را برای حضور بانوان و همه شهروندان هموارتر ساخته و با افزایش رضایتمندی در مخاطبان به مکانی حضورپذیر تبدیل شده است.
بررسی عوامل فیزیکی موثر در معماری داخلی کتابخانه های عمومی با رویکرد ارتقای رضایتمندی مراجعان (نمونه موردی: کتابخانه مدیا در فرانسه) Keywords:
بررسی عوامل فیزیکی موثر در معماری داخلی کتابخانه های عمومی با رویکرد ارتقای رضایتمندی مراجعان (نمونه موردی: کتابخانه مدیا در فرانسه) authors
سیده مریم مجتبوی
استادیار گروه معماری، موسسه آموزش عالی فردوس، مشهد، ایران.
فاطمه قاسمی
گروه معماری، دانشکده معماری موسسه آموزش عالی فردوس، مشهد، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :