برآورد کارایی زیست محیطی و زیان اقتصادی تولید چغندرقند در حوضه آبریز دریاچه ارومیه (بخش های مرکزی و نازلو چای)
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 189
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SUST-32-3_020
Index date: 23 January 2023
برآورد کارایی زیست محیطی و زیان اقتصادی تولید چغندرقند در حوضه آبریز دریاچه ارومیه (بخش های مرکزی و نازلو چای) abstract
اهداف: اهداف اصلی این تحقیق برآورد کارایی زیست محیطی نهاده-محور تولید چغندرقند در حوضه آبریز ددریاچه ارومیه و زیان اقتصادی تولید آن می باشد.مواد و روش ها: جامعه آماری این تحقیق چغندرکاران در بخش های مرکزی و نازلو چای شهرستان ارومیه بودند؛ که داده-های مورد نیاز به صورت تصادفی ساده و از طریق مصاحبه حضوری با تکمیل ۱۰۰ پرسشنامه از تولیدکنندگان چغندرقند در سال زراعی ۹۷-۱۳۹۶ جمع آوری شد. برای برآورد کارایی زیست محیطی، که در آن کودها و سموم شیمیایی به عنوان نهاده های مضر لحاظ شده بودند، از تابع مرز تصادفی به شکل تابعی ترانسلوگ استفاده شد. سپس زیان اقتصادی تولید چغندرقند محاسبه شد. یافته ها: براساس یافته های تحقیق، میانگین کارایی زیست محیطی برابر با ۵۸ درصد به دست آمد. با این توضیح که تولیدکنندگان چغندرقند می توانند با ثابت نگه داشتن مصرف سایر نهاده ها، مصرف نهاده های شیمیایی (کودها و سموم شیمیایی) را به اندازه ۴۲ درصد کاهش داده و سطح ثابت محصول را تولید کنند. میانگین ارزش خسارت زیست محیطی برآورد شده برابر با ۵۳/۵ میلیون ریال بر هکتار برآورد شد. به عبارت دیگر، به دلیل ناکارا عمل کردن چغندرکاران به لحاظ زیست محیطی، خسارتی برابر با ۵۳/۵ میلیون ریال بر جامعه از طریق آلوده شدن محیط زیست تحمیل می شود.پیشنهادات: توصیه می شود از سیاست های مناسبی که بتواند مصرف کودها و سموم شیمیایی را در تولید چغندرقند محدود بکند، اتخاذ بشود؛ که با این کار هزینه های تولید کاهش پیدا کرده و کشاورزان از این مسیر منتفع خواهند شد.
برآورد کارایی زیست محیطی و زیان اقتصادی تولید چغندرقند در حوضه آبریز دریاچه ارومیه (بخش های مرکزی و نازلو چای) Keywords:
برآورد کارایی زیست محیطی و زیان اقتصادی تولید چغندرقند در حوضه آبریز دریاچه ارومیه (بخش های مرکزی و نازلو چای) authors
مرتضی مولائی
گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :