بهبود رشد و خصوصیات فیزیولوژیک زیره سبز (Cuminum cyminum L.) با تلفیق ورمی کمپوست و کود زیستی در فواصل مختلف آبیاری
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 207
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SUST-32-3_003
Index date: 23 January 2023
بهبود رشد و خصوصیات فیزیولوژیک زیره سبز (Cuminum cyminum L.) با تلفیق ورمی کمپوست و کود زیستی در فواصل مختلف آبیاری abstract
اهداف: رویکرد جهانی در تولید محصولات کشاورزی به سمت افزایش عملکرد کمی و کیفی گیاهان دارویی از طریق روشهای مدیریتی نظیر کاربرد کودهای زیستی و کاهش مصرف کودهای شیمیایی میباشد. مواد و روشها: این پژوهش به صورت اسپلیتپلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان فسا در سال ۱۳۹۹ انجام گردید. فاکتور اول فواصل آبیاری شامل ۲۵، ۵۰ و ۷۵ درصد تخلیه رطوبت قابل استفاده و فاکتور دوم شامل ۱۰۰ درصد کود شیمیایی مورد نیاز، ۱۰ تن در هکتار ورمیکمپوست، ۱۰ تن در هکتار ورمیکمپوست همراه با کود زیستی سوپرنیتروپلاس، کود زیستی سوپرنیتروپلاس و شاهد (بدون کود) بود. یافتهها: نتایج نشان داد که در سطح ۲۵ درصد تخلیه رطوبتی، بیشترین نیتروژن برگ، محتوای کلروفیل a و عملکرد بیولوژیک در ۱۰۰ درصد نیاز شیمیایی بدست آمد. اما در ۵۰ درصد تخلیه رطوبتی، بیشترین مقدار صفات فوق در ورمیکمپوست همراه با کود زیستی بود که نسبت به ۱۰۰ درصد نیاز شیمیایی اختلاف معنیداری نشان نداد. کود زیستی سبب افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز شد. همچنین کود شیمیایی و ورمی کمپوست به همراه کود زیستی به ترتیب سبب افزایش ۸ و ۱۲ درصدی عملکرد دانه نسبت به شاهد گردید. مصرف به تنهایی کود زیستی سبب افزایش درصد اسانس زیره سبز شد، اما کمترین آن در کاربرد ۱۰۰ درصد نیاز شیمیایی و شاهد مشاهده شد. نتیجهگیری: در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که ورمیکمپوست و کود زیستی در اکثر موارد قابل رقابت با تیمار کود شیمیایی بوده، به خصوص با افزایش تنش خشکی تاثیر بیشتری را نشان دادند.
بهبود رشد و خصوصیات فیزیولوژیک زیره سبز (Cuminum cyminum L.) با تلفیق ورمی کمپوست و کود زیستی در فواصل مختلف آبیاری Keywords:
بهبود رشد و خصوصیات فیزیولوژیک زیره سبز (Cuminum cyminum L.) با تلفیق ورمی کمپوست و کود زیستی در فواصل مختلف آبیاری authors
محمد پاکدامن
دانش آموخته کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران
محمد رضا بازیار
استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :