بررسی اثر آللوپاتیکی برخی گیاهان دارویی بر جوانه زنی و رشد انگل سس (Cuscutsa campestris Yuncker)
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 266
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SUST-32-2_018
Index date: 23 January 2023
بررسی اثر آللوپاتیکی برخی گیاهان دارویی بر جوانه زنی و رشد انگل سس (Cuscutsa campestris Yuncker) abstract
اهداف: پژوهش حاضر به منظور بررسی خاصیت آللوپاتی برخی گیاهان دارویی بر جوانه زنی و رشد بذر انگل سس اجرا شد.مواد و روش ها: در مرحله اول ۱۸ گیاه کشت شده در باغ گیاهان دارویی با بذر سس، آلوده و میزان آلودگی یا مقاومت در برابر این انگل بررسی شد. سپس تعداد ۷ گیاه انتخاب شده کشت و آلوده سازی صورت گرفت. در بخش دیگر آزمایش از ۴ گیاه دارویی مقاوم در برابر سس، دو نوع عصاره آبی و هیدروالکلی تهیه و در ۴ غلظت بصورت کشت در پتریدیش بر جوانه زنی بذور، مورد آزمایش قرار گرفتند. آنالیز اسانس گیاهان دارویی مورد آزمایش، توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی صورت گرفت. میزان فنل و فلاونوئید عصاره ها نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: از بین گیاهان مورد آزمایش بابونه و رازک نر آلودگی ۱۰۰ درصد و بیشترین مقاومت در برابر آلودگی سس را گل محمدی، پایه ماده رازک، زوفا و مریم گلی نشان دادند. از عصاره های استفاده شده، عصاره هیدروالکلی و آبی با غلظت ۱۵ درصد گل محمدی و رازک بیشترین تاثیر بازدارندگی را بر جوانه زنی بذور سس نشان دادند. میزان فنل و فلاونوئید کل نیز در عصاره هیدروالکلی این دو گیاه بیشترین میزان را داشت. نتیجه گیری: عصاره هیدروالکلی گل محمدی و رازک موجب بازداری از جوانه زنی سس شده و همچنین کشت این گیاهان در اطراف باغ ها و مزارع می تواند مانع گسترش بیشتر سس شود.
بررسی اثر آللوپاتیکی برخی گیاهان دارویی بر جوانه زنی و رشد انگل سس (Cuscutsa campestris Yuncker) Keywords:
بررسی اثر آللوپاتیکی برخی گیاهان دارویی بر جوانه زنی و رشد انگل سس (Cuscutsa campestris Yuncker) authors
سعیده علیزاده سالطه
گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
نعیمه مولایی کردآباد
گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مرضیه قنبری جهرمی
گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
موسی صابر
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :