ارزیابی کاربرد نهاده های آلی و زیستی بر عملکرد، اجزای عملکرد و اسانس گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L.)
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 187
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_SUST-32-2_007
Index date: 23 January 2023
ارزیابی کاربرد نهاده های آلی و زیستی بر عملکرد، اجزای عملکرد و اسانس گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L.) abstract
این پژوهش به منظور بررسی اثر کاربرد کودهای دامی، اسید هیومیک و کود زیستی نیتروکسین بر عملکرد، اجزای عملکرد و اسانس گیاه دارویی همیشه بهار انجام گردید.آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه اجرا گردید. عامل اول کاربرد کود دامی در سه سطح صفر، ۱۰و ۲۰تن در هکتار و عامل دوم کاربرد اسید هیومیک، نیتروکسین، اسید هیومیک +نیتروکسین و شاهد بودند. بیشترین ارتفاع بوته، تعداد ساقه فرعی و عملکرد بیولوژیک با کاربرد ۲۰و ۱۰تن در هکتار کود دامی و بیشترین تعداد گل، شاخص سبزینگی برگ، عملکرد خشک گل ها، تعداد دانه در طبق و وزن هزاردانه با کاربرد ۲۰تن در هکتار کود دامی به دست آمد. ارتفاع بوته، تعداد گل در بوته، تعداد دانه در طبق و عملکرد بیولوژیک با کاربرد ترکیبی اسید هیومیک + نیتروکسین به حداکثر مقدار خود رسیدند. تعداد ساقه های فرعی و وزن هزاردانه با کاربرد ترکیبی اسید هیومیک + نیتروکسین و یا کاربرد جداگانه نیتروکسین بیشترین افزایش را نسبت به شاهد نشان دادند. کاربرد ۲۰تن در هکتار کود دامی باعث افزایش ۹/۱۸درصدی عملکرد خشک گل و کاربرد ۱۰و ۲۰تن در هکتار کود دامی به طور میانگین باعث افزایش ۸/۲۴درصدی اسانس و ۳/۴۳درصدی عملکرد اسانس نسبت به شاهد شدند. بیشترین عملکرد خشک گل ها ، درصد اسانس و عملکرد اسانس با تفاوت معنی دار نسبت به شاهد در تیمار اسید هیومیک + نیتروکسین به دست آمد. بیشترین عملکرد دانه در دو تیمار کاربرد نیتروکسین و نیتروکسین+ اسید هیومیک بدون تفاوت معنی دار با یکدیگر با کاربرد ۲۰تن در هکتار کود دامی به دست آمد.
ارزیابی کاربرد نهاده های آلی و زیستی بر عملکرد، اجزای عملکرد و اسانس گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L.) Keywords:
ارزیابی کاربرد نهاده های آلی و زیستی بر عملکرد، اجزای عملکرد و اسانس گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis L.) authors
یوسف نصیری
عضو هیات علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی/ دانشگاه مراغه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :