نابرابری در دریافت آزمون های غربالگری سرطان پستان در میان زنان غرب ایران
Publish place: Iranian Journal of Breast Diseases، Vol: 15، Issue: 4
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 289
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJBD-15-4_006
Index date: 28 January 2023
نابرابری در دریافت آزمون های غربالگری سرطان پستان در میان زنان غرب ایران abstract
مقدمه: سرطان پستان شایع ترین سرطان در میان زنان ایرانی می باشد. مطالعات فراوانی تاثیر مثبت انجام رفتارهای غربالگری در کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان پستان را نشان دادند. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین میزان نابرابری در دریافت آزمون های غربالگری سرطان پستان (خودآزمایی، معاینه بالینی و ماموگرافی) در غرب ایران بود.
روش بررسی: این پژوهش مقطعی در میان ۹۰۷ نفر از زنان بالای ۳۰ سال در شهر کرمانشاه انجام شد. اطلاعات بوسیله پرسشنامه با انجام مصاحبه جمع آوری گردید. شاخص و منحنی تمرکز برای تعیین کمیت و تجزیه نابرابری در انجام غربالگری سرطان پستان (خودآزمایی، معاینه بالینی و ماموگرافی) استفاده شد. برای نشان دادن رابطه هر کدام از سه رفتار غربالگری با زیر گروه های مختلف از نسبت شانس خام و نسبت شانس تطبیق داده شده استفاده شد.
یافته ها: سابقه انجام خودآزمایی، معاینه بالینی و ماموگرافی به ترتیب ۲۲/۲۸ درصد، ۸۵/۱۸ درصد و ۷۵/۱۷ درصد بود. منحنی تمرکز (Cn) برای خودآزمایی ۲۶۸/۰+ (۰۰۱/۰ > P)، معاینه بالینی ۱۲۶/۰ + (۰۰۱/۰ > P) و ماموگرافی ۰۶۶/۰ (۱۶۶/۰ = P) به دست آمد.
نتیجه گیری: تمرکز مداخلات ارتقاء سلامت باید گروه های با وضعیت اقتصادی -جامعه ای پایین را هدف قرار دهد. توسعه کمپین های ارتقاء دانش عمومی بخصوص برای زنان کمتر تحصیل کرده می تواند یافته های سودمندی را در کاهش نابرابری در انجام رفتارهای های دریافت آزمون های غربالگری سرطان پستان به دنبال داشته باشد.
نابرابری در دریافت آزمون های غربالگری سرطان پستان در میان زنان غرب ایران Keywords:
نابرابری در دریافت آزمون های غربالگری سرطان پستان در میان زنان غرب ایران authors
مهدی میرزایی علویجه
Kermanshah University of Medical Sciences
مهین امینی
Kermanshah University of Medical Sciences
ابوذر کشاورزی
Kermanshah University of Medical Sciences
فرزاد جلیلیان
Kermanshah University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :