بررسی تفاوت بیان ژن در سلول های بنیادی مستخرج از تخمدان موش سوی تازه متولد شده و بالغ همچنین بررسی قدرت تمایز این دو رده سلولی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 171

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CBCFM01_042

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1401

Abstract:

مقدمه و هدف: تفاوت تخمدان در بدو تولد در مقایسه با بالغ از نظر اندازه، بافت شناسی و عملکردی قابل تشخیص است. درک در سطوح سلولی و مولکولی، تفاوت های بیولوژیکی بین سلول های بنیادی نوزاد و بالغین از ۲ جنبه اهمیت دارد از یک طرف، به درک و توصیف اصول و مکانیسم های اساسی درگیر در زیست شناسی رشد و تکوین انسان کمک می کند. از سوی دیگر، به کسب دانش عمیق تر در مورد بیولوژی پیوند سلول های بنیادی کمک کننده است.مواد و روش ها: سلول های بنیادی تخمدان موش تازه متولد شده و تخمدان موش ۲ ماه ه جدا سازی و سپس کشت دادهشدند. این دو رده سلولی از نظر ظاهر و شکل سلولی و سرعت تقسیم با یکدیگر مقایسه شدند. پس از پاساژ سوم استخراجRNA و سنتز cDNA در این دو رده سلولی انجام شد. و با استفاده از PCR بیان مارکرهای مربوط به سلول های بنیادی از قبیل (Sox, Oct۴, Nanog) در این سلول ها بررسی شدند. پتانسیل تمایز این سول ها به سلولهای شبه استخوانی و سلولهای شبه چربی به ترتیب با رنگآمیزی آلیزارین رد و اویل رد تایید شد.نتایج: نتایج نشان دادند سلول های بنیادی جدا شده از تخمدان موش تازه متولد شده و بالغ پس از ۲۴ ساعت کشت درفلاسک چسبنده بودند و از نظر مورفولوژیکی شبیه به فیبروبلاست بودند و سلول های بنیادی مستخرج از تخمدان موش تازه متولد شده از قدرت تکثیر بالاتری برخوردار بودند. مارکرهای مربوط به سلول های بنیادی (Sox, Oct۴, Nanog) درسلولهای بنیادی تخمدان موش تازه متولد شده بیان شدند. علاوه بر این، سلول های بنیادی مستخرج از تخمدان موش تازه متولد شده، توانستند ۲۱ روز پس از قرار گیری در محیط تمایزی مخصوص به سلول های شبه چربی و شبه استخوان تمایز یابند و در سلول های شبه چربی قطرات لیپید در این سلولها با رنگ آمیزی اویل رد مشاهده شد.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که سلولهای بنیادی تخمدان موش تازه متولد شده قادرند مارکرهای مربوط بهسلول های بنیادی را بیان کنند و هر دو رده سلولی قادرند به رده های سلولی از قبیل استخوان، چربی تمایز یابند در حالی که سلول های مستخرج از تخمدان بالغ از قدرت تکثیر و تمایز پایین تری برخوردار بودند و مارکر های مربوط به سلول های بنیادی را بیان نکردند.

Keywords:

سلول های بنیادی تخمدان , سلول های بنیادی مغز استخوان , سلول های پرتوان

Authors

سمانه ادیب

دانشکده پزشکی، گروه علوم تشریحی و علوم اعصاب شناختی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ، تهران، ایران