توسعه رویکرد راهبردی در مهندسی فرهنگ ایمنی نیروهای مسلح (مطالعه موردی یکی از یگان های تابعه نیروهای مسلح با ماموریت سازندگی)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 124

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_AMFAD-3-1_005

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401

Abstract:

هر سازمانی  برای هدایت منطقی فعالیت های خود باید رویکرد راهبردی پیش بگیرد. مطالعات علمی نشان می دهد، برنامه­ریزی و تهیه راهبردهای مناسب از مهم ترین عناصر سازمان تلقی شده و در راس آن ها قرار دارد. اکثر سازمان هایی که اقدام به تدوین برنامه ریزی راهبردی کرده اند، اذعان دارند که فرایند برنامه ریزی به مثابه دوره آموزش مدیریت کاربردی نقش بسزایی در اعتلا و درک مدیریتی آنان داشته است. یکی از جلوه های زیبای مدیریت نوین ضرورت رویکرد سازمان ها به مشارکت عمومی و تهیه تمهیدات لازم برای بهره گیری از شکل بسیج­گونه کارکنان درراه نیل به اهداف است. از سویی وقوع تغییرات مداوم و اغلب پیش بینی ناپذیر درکنار محدودیت منابع، نیاز به برنامه ریزی  دقیق و آینده نگر را تا سطح یک نیاز حیاتی بالا می­برد. این امر نه تنها مستلزم شناخت وضعیت موجود (چه داخلی و بیرونی) بوده بلکه مبتنی بر مجموعه ای جامع و درعین حال کاربردی از اهداف بلندمدت و کوتاه مدت است. همچنان که امام علی(ع) می فرماید: «خدا رحمت کند آن کس را که می داند از کجاست، در کجاست و به کجا می رود. در این میان مقوله فرهنگ ایمنی نیز امری مستثنی نبوده و در نظام برنامه­ریزی راهبردی آن عوامل گوناگونی ازجمله: اندازه سازمان، نوع مدیریت، شرایط محیطی، فرایند تولید و پیچیدگی­های آن و ارزش­های نظام برنامه­ریزی سازمان، تاثیرگذارند. بر همین اساس در این پژوهش مدلی برای مهندسی فرهنگ ایمنی دریکی از رده­های تابعه نیروهای مسلح با استفاده از کسب نظرات خبرگان تدوین و به صورت آزمایشی استقراریافته است تا تحقق هدف تعمیق فرهنگ ایمنی به عنوان راهبردی در پیشگیری از وقوع حوادث تحقق یابد.

Authors

عبدالرحمان کشوری

عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع)

حامد صادقی علوی

دانشجوی دکتری مدیریت محیط زیست و نویسنده مسئول

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آرمسترانگ، مایکل (۱۳۸۱). مدیریت استراتژیک منابع انسانی (راهنمای عمل) (ترجمه ...
  • اعرابی، سید محمد و نظامی وند چگینی، هوشنگ (۱۳۸۶). برنامه ...
  • فرد آر. دیوید (۱۳۸۵). مدیریت استراتژیک(ترجمه سید محمد اعرابی و ...
  • Kaplan, R,S, & Norton . D.P (۱۹۹۲), The Balanced Scorecard: ...
  • Cochran W.G. (۱۹۷۷), Sampling Techniques, ۳rd Edition. New York: John ...
  • Lawshe CH. (۱۹۷۵), A Quantitative Approach To Content Validity, Personnel ...
  • نمایش کامل مراجع