بررسی میزان آگاهی و استفاده کتابداران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از پایگاه های اطلاعاتی تمام متن موجود در صفحه خانگی کتابخانه مرکزی این دانشگاه در سال ۱۳۹۰

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 149

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QJEI-8-28_005

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401

Abstract:

هدف: پژوهش حاضر به بررسی میزان آگاهی و استفاده کتابداران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از پایگاه های اطلاعاتی تمام متن موجود در صفحه خانگی کتابخانه مرکزی این دانشگاه پرداخته است، و تلاش دارد، علاوه بر یافتن مشکلات و موانع پیش روی استفاده هر چه بیشتر از این منابع اطلاعاتی، راه کارهای لازم جهت اشاعه مطلوب اطلاعات توسط کتابداران و بهبود و یا ارتقاء وضعیت موجود ارائه دهد. روش پژوهش: پژوهش حاضر پیمایشی و از نوع کاربردی است، و جامعه آماری آن را کلیه کتابداران شاغل در کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تشکیل می­دهند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه است که پس از توزیع و جمع آوری، داده های به دست آمده، از طریق نرم­افزار آماری اس پی اس اس در سطح آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شده است. یافته­ها: نتایج نشان می دهد میانگین نمره آشنایی واقعی کتابداران در رابطه با پایگاه های اطلاعاتی تمام متن ۵۲/۵۱ با انحراف معیار ۴/۲۶ می­باشد. آزمون t-test نشان داد بین رشته تحصیلی و میزان آگاهی و استفاده کتابداران از پایگاه های تمام متن رابطه معناداری وجود دارد. هم چنین ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد بین سطح تحصیلات کتابداران با نمره آگاهی، استفاده و نمره آشنایی واقعی آنان رابطه معنادار مستقیم وجود دارد، و بیشترین رتبه آگاهی و استفاده آنان ابتدا مربوط به پایگاه های تمام متن داخلی و سپس پایگاه های خارجی می باشند. نتیجه ­گیری: نتایج نشان می­دهد میزان آگاهی و استفاده کتابداران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از پایگاه های اطلاعاتی تمام متن موجود در صفحه خانگی این دانشگاه در حد متوسط به بالا است. جنسیت کتابداران در میزان آگاهی و استفاده آنان تاثیر نداشت، ولی بین سطح تحصیلات و هم چنین رشته تحصیلی و نمره آگاهی و استفاده آنان رابطه معنادار مستقیم وجود دارد. بیشترین میزان آگاهی و استفاده آنان ابتدا مربوط به پایگاه های داخلی و سپس پایگاه های خارجی می­باشد، و بر اساس نتایج این پژوهش می­توان نتیجه گرفت که هرچه در طول زمان میزان آگاهی کتابداران نسبت به پایگاه ها افزایش و یا بلعکس کاهش یافته، میزان استفاده آنان نیز به همان نسبت تغییر کرده است.

Keywords:

کتابدار , پایگاه اطلاعاتی تمام متن , آگاهی , استفاده , صفحه خانگی , کتابخانه مرکزی , دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

Authors

شهره سید حسینی

کارشناس ارشد کتابداری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

محمد جواد آل مختار

کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ایران

فاطمه آناری

کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آل مختار، م. ج.، رحیمی، ع.(۱۳۸۲). بررسیمیزان آشنایی و استفاده ...
  • رحیمی، ع.؛ آقاجانی، ا. (۱۳۸۲). میزان آشنایی و وضعیت استفاده ...
  • رحیمی، ع.، بهلول، م. (۱۳۸۳). بررسی وضعیت استفاده از اینترنت ...
  • زاهدی ز.؛ جوکار ع. (۱۳۸۶).. تاثیر دسترسی به پایگاه های ...
  • سلمانی ندوشن، ا. (۱۳۸۶). بررسی میزان، مطلوبیت و عوامل موثر ...
  • فرج پهلو، ع.؛ شهبازی، م. (۱۳۸۱). عوامل موثر در استفاده ...
  • مرادی، ن. (۱۳۸۴). آشنایی با بانکهای اطلاعاتی. منبع اینترنتیقابل دسترسی ...
  • ChoukhandeVaishali, G. (۲۰۰۴).Librarian's Computer Awareness and Use of it Application ...
  • Elston, S, Midgley, G, &Birnie (۲۰۰۴).Current awareness, use and perceived ...
  • MannanKhan A., Zaidi. S.Mustafa, B. (۲۰۰۹).Use of on-line databases by ...
  • نمایش کامل مراجع