شاخص هرش: الگوی مناسب برای محاسبه برونداد علمی اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشگی گیلان و گلستان در پایگاه اسکوپوس تا پایان اگوست ۲۰۱۱

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 118

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QJEI-5-19_005

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401

Abstract:

هدف : میزان تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی معتبر نظیر اسکوپوس از ملاک های مهم رتبه بندی دانشگاه های پزشکی  می باشد و انتشار تولیدات علمی در این پایگاه ها باعث افزایش رویت پذیری و افزایش استناد به آنها نیز می شود هدف از این مقاله وضعیت  انتشار و استناد  به مقالات دانشگاه علوم پزشکی گلستان و گیلان  تا پایان آگوست ۲۰۱۱   و شاخص هرش آنان می باشد. روش پژوهش : این پژوهش یک مطالعه علم سنجی است که به روش توصیفی انجام شد و در آن کلیه مقالات منتسب به این دو دانشگاه که در پایگاه اسکوپوس منتشر و نمایه شده بودند تحت بررسی قرار گرفتند و یافته ها با بهره گیری از آمار توصیفی ارائه گردیدند. یافته ها: بر اساس آمار بدست آمده در پایگاه scopus تعداد مقاله های اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ۲۶۲ عنوان و دانشگاه علوم پزشکی گلستان ۵۰۲ عنوان بوده است. جامعه پژوهش ۴۴۴ نفر هیات علمی دو دانشگاه می باشند. دانشگاه علوم پزشکی گلستان ۱۰۳ نفر و دانشگاه علوم پزشکی گیلان ۳۴۱ نفر. از تعداد ۱۰۳ نفر اعضای هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی گلستان  فقط ۳۲ نفر (۰۶/۳۱ ) درصد و در دانشگاه علوم پزشکی گیلان از ۳۴۱ نفر فقط ۴۳ نفر (۶۱/۱۲) درصد دارای شاخص هرش هستند. در دانشگاه علوم پزشکی گلستان  بیشترین  هرش  بعد از شاخص  ۱ که ۱۱ نفر می باشند مربوط به هرش ۳ و ۴ می باشد که هر کدام ۶ نفر می باشد با (۸۳/۵) درصد و کمترین هرش مربوط به شاخص ۷ و ۱۱ می باشد با ۱ نفر معادل (۹۷/. )درصد. و در دانشگاه گیلان بیشترین  هرش  بعد از شاخص  ۱ که ۲۱ نفر می باشند مربوط به هرش ۲ می باشد که ۱۶ نفر می باشد با (۷۰/۴) درصد و کمترین هرش مربوط به شاخص ۴ و ۵ و ۶ و ۹  می باشد با ۱ نفر معادل (۲۹/. )درصد . نتیجه گیری:  در دانشگاه علوم پزشکی گلستان اعضای هیات علمی  با مرتبه دانشیار  ۱۳ نفر  بیشترین  بیشینه مقدار و اعضای هیات علمی با مرتبه مربی با تعداد ۹ نفر  کمترین بیشینه مقدار و در دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعضای هیات علمی  با مرتبه استاد ۵ نفر  بیشترین  بیشینه مقدار و اعضای هیات علمی با مرتبه مربی و دانشیار کمترین بیشینه مقدار را دارند . در دانشگاه علوم پزشکی گلستان با توجه به اینکه هیات علمی تعدادش ۳۲ نفر می باشند در سه زمینه (تعداد مقاله ، استناد و اچ ایندکس ) نسبت به دانشگاه علوم پزشکی گیلان که هیات علمی بیشتری (۴۳ نفر ) دارد بیشتر است . از تعداد ۳۲ نفر در دانشگاه علوم پزشکی گلستان ۵۰۲ مقاله، ۱۰۸۰ استناد و اچ ایندکس آن هم ۹۴ می باشد. از تعداد ۴۳ نفر در دانشگاه علوم پزشکی گیلان ۲۶۲ مقاله، ۶۸۹ استناد و اچ ایندکس آن هم  ۸۲ می باشد. پس نتیجه می گیریم که هر چه استناد ما بیشتر باشد اچ ایندکس ما بیشتر است نه مقاله ، و دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اینکه هیات علمی کمتری نسبت به دانشگاه علوم پزشکی گیلان دارد، اما دارای اچ ایندکس و توان علمی بالاتری برخوردار می باشد .

Authors

غلامعلی رودی

عضو هیات علمی گروه عمومی دانشگاه غیرانتفاعی شمال آمل Gholamali.roudi@gmail.com

محسن فلاح

کارشناس ارشد علوم کتابداری و اطلاع رسانی و مدرس دانشگاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اسد زاده(۱۳۸۶). میزان تولید اطلاعات علمی توسط اعضای هیات علمی ...
  • انصافی، سکینه(۱۳۷۹). بررسی میزان تولید مقالات ایرانیان در پایگاه اطلاعاتی ...
  • باوی(۱۳۸۸). بررسی وضعیت تولید اطلاعات علمی توسط اعضای هیات علمی ...
  • تیرگر، هدایت؛ طهرانی، حسن محمد(۱۳۸۷). موانع عمده توسعه پژوهش محوری ...
  • سن گوپتا، آی.ان.(۱۳۷۲) مروری برکتاب سنجی، اطلاع سنجی، علم سنجی ...
  • سنجری، احمدرضا(۱۳۸۳). شناخت بهره وری تحقیقات و فرهنگ سازمانی حاکم ...
  • علیجانی ، رضا؛ کرمی ، ناصر (۱۳۸۸) بررسی تولیدات علمی ...
  • موسوی موحدی، علی اکبر (۱۳۸۴). تولید علم جهانی و بسترهای ...
  • یمین فیروز و موسوی چلک ، افشین (۱۳۸۹). مجموعه مقالات ...
  • Adkinds , denice; john budd (۲۰۰۶). scholarly productivity of u.s. ...
  • Keong Lee, Chu (۲۰۰۳). A Scientimetric study of the Research ...
  • Kim Mee, jean; Kim, Byong-Je (۲۰۰۱). A Bibliometrics Analysis of ...
  • نمایش کامل مراجع