مطالعه میزان رعایت استانداردهای بین المللی ایزو در چکیده های فارسی پایان نامه های کارشناسی ارشد کتابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و علوم و تحقیقات از سال ۱۳۸۰-۱۳۸۶

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 140

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QJEI-4-13_008

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401

Abstract:

هدف: پژوهش­حاضر با هدف مطالعه میزان رعایت استانداردهای بین المللی ایزو در چکیده های فارسی پایان نامه های کارشناسی ارشد کتابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و علوم و تحقیقات از سال ۱۳۸۰-۱۳۸۶انجام گرفته است. روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع سندی-تحلیل محتوا و کاربردی می باشد. ابزارگردآوری اطلاعات سیاهه وارسی استاندارد ایزو۲۱۴ است.جامعه مورد مطالعه چکیده های فارسی پایان نامه های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و علوم و تحقیقات از ۱۳۸۰-۱۳۸۶ است که از میان تعداد ۲۶۲ پایان نامه موجود، ۱۵۶ پایان نامه به روش نمونه گیری احتمالی از نوع طبقه بندی متناسب سیستماتیک انتخاب شد. اطلاعات گردآوری شده براساس آمار توصیفی و استنباطی (آزمونt،آزمونF، آزمون کای دو) و از طریق نرم افزارآماری spssمورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که وضعیت استانداردهای چکیده نویسی درپایان نامه های هردو واحد مورد بررسی در  وضعیت قابل قبولی بوده وهرچه به سال های اخیر نزدیک می شویم میزان رعایت استانداردهای چکیده نویسی درپایان نامه ها بیشتر رعایت شده است بطوری که درسال ۸۴و۸۵هریک با ۸/۱۴درصدو سال۸۶با۹/۵۳درصد دروضعیت خیلی خوب می باشند. چکیده پایان نامه های متعلق به مردان و زنان از لحاظ رعایت استانداردهای چکیده نویسی در وضعیت تقریبا مشابه یکدیگر قرار دارد.در بررسی مقوله های موضوعی بیشترین تعداد پایان نامه مربوط به مقوله فناوری اطلاعات و ارتباط اطلاعاتی با۵/۲۰درصد می باشد. در مولفه های گزینش  شده استاندارد ایزو۲۱۴، بیشترین میزان رعایت استاندارد مربوط به«جایگاه چکیده» و«بیان ضمایربصورت سوم شخص» با ۱۰۰درصد و کمترین میزان مربوط به «کلیدواژه های برگرفته شده از متن چکیده»با۹/۱۷درصد می باشد. نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که میان ارزیابی چکیده پایان نامه ها براساس استاندارد ایزو ۲۱۴ در دو واحد مورد بررسی(میزانt =۲۷/.-) و در دو گروه زنان و مردان (میزانt =۴۴/.-) تفاوت معناداری وجود ندارد.  میان  ارزیابی چکیده پایان نامه ها براساس استاندارد ایزو و مرتبه علمی استاد راهنما رابطه معناداری وجود دارد (میزان کای دو=۱۲/۶).

Authors

مهردخت وزیرپور کشمیری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

مریم سه دهی

کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی ، دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دیبا، رضا.(۱۳۸۴)."مقایسه چکیده های فارسی پایان نامه های کارشناسی ارشد ...
  • سه دهی، مریم.(۱۳۸۸)."مقایسه میزان رعایت استانداردهای بین المللی ایزو در ...
  • صدیق بهزادی،ماندانا.(۱۳۸۱)."اصول چکیده نویسی براساس استاندارد ایزو۲۱۴-۱۹۷۶".تهران:کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ...
  • کریم زاده، سارا.(۱۳۸۶)."تعیین وضعیت چکیده های پایان نامه های کارشناسی ...
  • پایان نامه کارشناسی ارشدکتابداری و اطلاع رسانی،دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ...
  • ملک محمدی،مریم.(۱۳۸۵)."اصول چکیده نویسی براساس استاندارد بین المللی ایزو در ...
  • نمایش کامل مراجع