بررسی اثربخشی پارادوکس درمانی بر مولفه های بهزیستی روان شناختی زوجین متعارض
Publish place: Journal of Psychology New Ideas، Vol: 14، Issue: 18
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 241
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JPNI-14-18_020
Index date: 20 February 2023
بررسی اثربخشی پارادوکس درمانی بر مولفه های بهزیستی روان شناختی زوجین متعارض abstract
زمینه و هدف: از اجرای پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی پارادوکس درمانی بر بهزیستی روان شناختی و مولفه های آن در زوجین متعارض شهرستان آباده بود. روش این پژوهش از نوع شبه آزمایشی، با طرح پیش آزمون و پس آزمون با دو گروه کنترل و گواه بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه زوجین متعارض مراجعه کننده به مرکز بهزیستی شهرستان آباده بودند، روش پژوهش: در راستای اجرای پژوهش از بین این زوجین نمونه ای با حجم ۲۰ زوج به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. نمونه مورد بررسی با ملاک زوجینی که متقاضی طلاق بودند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. از همه افراد با استفاده از پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف پیش آزمون به عمل آمد و پس از اجرای پیش آزمون، جلسات پارادوکس درمانی برای گروه آزمایش اجرا شد و پس از ۶ جلسه از هردو گروه آزمایش و کنترل پس آزمون به عمل آمد. سپس نمرات حاصل از پرسشنامه با استفاده از نرم افزار spss و روش آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیره (MANCOV) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها: یافته ها نشان داد که بین گروه آزمایش و گواه در مراحل متفاوت اندازه گیری در متغیر بهزیستی روان شناختی (۲۵۹/۱۷F=) تفاوت معنی دار وجود دارد و پارادوکس درمانی زوجین بر بهزیستی روان شناختی زوجین متعارض تاثیرگذار است. همچنین، در متغیر مولفه های ارتباط مثبت (۴۹۸/۶F=) و هدفمندی (۱۱۷/۱F=) تفاوت معنی دار وجود دارد و پارادوکس درمانی بر بهبود این دو مولفه موثر بوده است.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن بود که پارادوکس درمانی در بهبود بهزیستی روان شناختی، ارتباط موثر و هدفمندی زوجین متعارض شهرستان آباده موثر بوده است.
بررسی اثربخشی پارادوکس درمانی بر مولفه های بهزیستی روان شناختی زوجین متعارض Keywords:
بررسی اثربخشی پارادوکس درمانی بر مولفه های بهزیستی روان شناختی زوجین متعارض authors
مهدی محمد پور
Master's student in clinical psychology, Department of Psychology, Islamic Azad University, Arsanjan Branch, Fars, Iran.
الهه اسلمی
PhD in Psychology, Department of Psychology, Payam Noor University, Tehran, Iran.