بهینه سازی استخراج آنتوسیانین از گل چای ترش (Hibiscus sabdariffa) با استفاده از روش های روش شناسی سطح پاسخ (RSM)، مدل سازی جنبشی، انتقال جرم و مطالعه های ترمودینامیکی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: English
View: 183

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JRIFST-11-4_008

تاریخ نمایه سازی: 2 اسفند 1401

Abstract:

گل چای ترش (Hibiscus sabdariffa) در صنایع غذایی و نوشیدنی بسیار در حال اهمیت یافتن است، به ویژه به دلیل وجود آنتوسیانین که آنتی اکسیدان است که به این گل رنگ قرمز می بخشد. تاثیر پارامترهای فراوری مانند زمان تماس، دما و نسبت این گل به آب بر میزان آنتوسیانین عصاره گل، همراه با ارزیابی مدل های جنبشی، انتقال جرم و پارامترهای ترمودینامیکی، موردمطالعه و بهینه سازی قرار گرفت. استخراج جنبشی برای آنتوسیانین در زمان های مختلف (۵، ۱۰ و ۱۵ دقیقه)، دما (۳۰، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درجه سانتی گراد) و نسبت جرم چای ترش به آب (۱:۵۰، ۱:۲۰ و ۱:۱۰) صورت گرفت. حداکثر عملکرد آنتوسیانین در مدت زمان ۱۵دقیقه دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد و نسبت ۱:۱۰ به دست آمد. داده های به دست آمده در ۶ مدل استخراج مختلف برازش داده شد و مدل هایی که به بهترین وجه برای داده ها مناسب تر بودند، نوع وایبول، پلگ و شبه مرتبه دوم (Pseudo-second-order) همراه Adj بودند. R۲ به ترتیب ۰/۹۸، ۰/۹۹ و ۰/۹۹ بود. داده های به دست آمده برای محاسبه پارامترهای جنبشی، انتقال جرم و ترمودینامیکی مورد استفاده قرار گرفت. متغیرهای جنبشی نیز به مدل استخراج کسری یا تبدیل مرتبط بودند. استخراج کسری با افزایش دما و گل چای ترش افزایش یافت. ضریب نفوذ موثر بین ۱۰-۱۱×۱/۰۴ تا ۱۰-۱۱×۱/۴۸ مترمربع بر ثانیه بود. ضریب انتقال جرم محاسبه شده بین ۱/۶۲×۱۰-۸ و ۱۱/۰۲×۱۰-۸ (متر بر ثانیه) بود، تعداد Biot از ۲۵ تا ۱۶۸ متغیر است. آنتالپی از ۳۶/۶۰ تا ۵۸/۳۰ بر کیلوژول مول، آنتروپی از ۸۸ تا ۱۴۷ بر ژول کیلوگرم بر مول و انرژی آزاد گیبس از۵/۸۰- تا ۱۱- بر کیلوژول مول. براساس مشاهده های این تحقیق، فرایند استخراج به صورت گرماگیر، امکان پذیر و خود درنظرگرفته شد.

Authors

ننومو نکم آنکه

گروه مهندسی کشاورزی و مهندسی منابع زیستی، دانشگاه نیجریه، نسوکا، نیجریه

ویلفرد ایفانیچوکو اوکونکو

گروه مهندسی کشاورزی و مهندسی منابع زیستی، دانشگاه نیجریه، نسوکا، نیجریه

ساندی لوئیس ازوها

گروه مهندسی کشاورزی و مهندسی منابع زیستی، دانشگاه نیجریه، نسوکا، نیجریه

گابریل ایفیانی اوکافور

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه نیجریه، نسوکا، نیجریه

کوماس نگوزیچوکو آنیانو

گروه مهندسی کشاورزی و مهندسی منابع زیستی، دانشگاه نیجریه، نسوکا، نیجریه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abdelhameed, R. M., Rocha, J., & Silva, A. M. S. ...
  • Simeonov, E., Tsibranska, I., & Minchev, A. (۱۹۹۹). Solid–liquid extraction ...
  • نمایش کامل مراجع