ارزیابی اثرات سطوح مختلف آبیاری تلفیقی با آب شور و غیرشور بر صفات مورفولوژیکی سورگوم Sorghum bicolor (L.) Moench
Publish place: Plant ecophysiology، Vol: 7، Issue: 23
Publish Year: 1394
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 188
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JPEC-7-23_008
Index date: 25 February 2023
ارزیابی اثرات سطوح مختلف آبیاری تلفیقی با آب شور و غیرشور بر صفات مورفولوژیکی سورگوم Sorghum bicolor (L.) Moench abstract
باتوجه به محدودیت آب شیرین، کشاورزان مجبور به استفاده از آب های نامتعارف نظیر آب های شور خواهند بود. هدف از پژوهش حاضر ارائه ی راهکاری موثر در چگونگی استفاده از آب شور برای آبیاری سورگوم علوفه ای به-منظور ذخیره سازی هرچه بیشتر آب شیرین در منطقه سیستان می باشد. برای این منظور آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار، در بهار سال ۱۳۹۲ در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زابل انجام شد. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از تیمار شاهد (۱۰۰% آب شیرین)، دو سوم شور، یک دوم شور، یک سوم شور، نود درصد شور و صد در صد شور. صفات مورد بررسی شامل وزن خشک ساقه، برگ و اندام هوایی، ارتفاع گیاه و شاخص سطح برگ بود. نتایج نشان داد تیمار یک سوم شور در دو صفت وزن خشک برگ و شاخص سطح برگ با تیمار شاهد تفاوت معنی داری (p<.۰۵) نشان نداد و در سایر صفات نیز حداقل افت محصول را نسبت به تیمار شاهد داشت. این تیمار در سه صفت وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه و وزن خشک اندام هوایی به ترتیب دارای ۹/۱۴۱، ۷/۱۴۷ و ۴/۱۵۶ درصد افزایش عملکرد نسبت به تیمار صد درصد شور بود. تیمارهای یک دوم شور و دوسوم شور نیز عملکرد قابل قبولی نشان دادند. به نظر می رسد این نوع تلفیق آب شور و شیرین با هر نسبتی کارایی بالایی در کاهش تنش شوری بر گیاه دارد.
ارزیابی اثرات سطوح مختلف آبیاری تلفیقی با آب شور و غیرشور بر صفات مورفولوژیکی سورگوم Sorghum bicolor (L.) Moench Keywords:
ارزیابی اثرات سطوح مختلف آبیاری تلفیقی با آب شور و غیرشور بر صفات مورفولوژیکی سورگوم Sorghum bicolor (L.) Moench authors
سعید قائدی
دانشجو
پیمان افراسیاب
عضو هیئت علمی دانشگاه زابل