سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر فعالیت ورزشی با شدت و حجم متفاوت بر بیان ژن های PDGF-B و FGF-۲ بافت چربی زیر پوستی موش‎های صحرایی نژاد ویستار

Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 247

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_MJMS-65-3_029

Index date: 28 February 2023

تاثیر فعالیت ورزشی با شدت و حجم متفاوت بر بیان ژن های PDGF-B و FGF-۲ بافت چربی زیر پوستی موش‎های صحرایی نژاد ویستار abstract

زمینه و هدف: چاقی زمینه ساز بروز بیماری های مختلفی می باشد، از این رو رشد بافت چربی با تغییرات آنژیوژنز در ارتباط است. تاثیر تمرین ورزشی بر تنظیم آنژیوژنز بافت ها توسط برخی مطالعات نشان داده شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر فعالیت ورزشی با شدت و حجم متفاوت بر بیان ژن های رشدی مشتق از پلاکت (PDGF-B) و رشد فیبروبلاست-۲ (FGF-۲) بافت چربی زیرپوستی موش‎های صحرایی ویستار بود.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی کنترل شده با گروه شاهد، ۲۴ سر موش صحرایی نژاد ویستار (۸ هفته ای با وزن ۳۳ ± ۲۳۷ گرم) تحت شرایط استاندارد نگه داری و به طور تصادفی به ۳ گروه تمرین تناوبی با شدت زیاد (HIIT)، تمرین با شدت متوسط (MIT) و کنترل (Co) تقسیم شدند. گروه های HIIT (۲۸ دقیقه، شامل ۴ تناوب با شدت زیاد ۹۰% تا ۱۰۰% و شدت کم ۵۰% تا ۶۰% VO۲max) و MIT (۳۷ دقیقه با شدت ۶۵ درصد VO۲max) تحت ۸ هفته تمرین ورزشی قرار گرفتند. نمونه برداری بافتی ۲۴ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی انجام و میزان بیان ژن های PDGF-B و FGF-۲ به روش qRT-PCR اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آنووآ یک-طرفه و تعقیبی توکی در سطح معنی داری ۰۵/۰>α استفاده شد.یافته ها: نتایج داده ها نشان داد تمرینات HIIT و MIT باعث افزایش معنی دار بیان ژن های PDGF-B و FGF-۲ بافت چربی موش های صحرایی نسبت به گروه کنترل شد (هر دو ۰۰۱/۰P=).نتیجه گیری: به نظر می رسد با توجه به یافته های تحقیق حاضر، هر دو پروتکل تمرینی اثرات یکسانی بر روند آنژیوژنز بافت چربی زیر جلدی به همراه دارد.

تاثیر فعالیت ورزشی با شدت و حجم متفاوت بر بیان ژن های PDGF-B و FGF-۲ بافت چربی زیر پوستی موش‎های صحرایی نژاد ویستار Keywords:

تمرین اینتروال با شدت بالا , تمرین با شدت متوسط , بافت چربی , PDGF-B , FGF-۲

تاثیر فعالیت ورزشی با شدت و حجم متفاوت بر بیان ژن های PDGF-B و FGF-۲ بافت چربی زیر پوستی موش‎های صحرایی نژاد ویستار authors

نوشین ساریخانی

کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، کرج، دانشگاه پیام نور، البرز، ایران.

مجید قلی پور

گروه تربیت بدنی، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران.

محمد ملکی پویا

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرفسور حسابی، تفرش، ایران