طراحی و اعتبارسنجی الگوی چندرسانه ای آموزشی برای دانش آموزان کم توان ذهنی
Publish place: Journal Exceptional children، Vol: 17، Issue: 1
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 210
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOEC-17-1_003
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1401
Abstract:
هدف: این تحقیق با هدف طراحی الگوی چندرسانه ای آموزشی برای دانش آموزان کم توان ذهنی و اعتبارسنجی آن از نظر متخصصان انجام شده است. برای انجام تحلیل محتوای کیفی، ابتدا سوال پژوهش را تعیین کردیم. روش: روش پژوهش برای مرحله طراحی الگوی چندرسانه ای، روش توصیفی-تحلیلی با رویکرد مرور نظام مند ادبیات پژوهشی بوده و جهت اعتبارسنجی الگو از روش توصیفی- پیمایشی، استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق جهت طراحی الگوی آموزشی، شامل تمامی کتب، مقالات پژوهشی و مروری، پایان نامه ها و منابع اطلاعاتی اینترنتی مرتبط در زمینه طراحی الگوی چندرسانه ای بود و جامعه آماری جهت اعتبارسنجی الگو، متخصصان تکنولوژی آموزشی و متخصصان آموزش ویژه به تعداد ۱۶ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها فیش برداری و یک پرسش نامه ۷ سوالی محقق ساخته در مقیاس لیکرت بود. یافته ها: نتایج این مطالعه منجر به تدوین الگوی طراحی چندرسانه ای آموزشی ای دی پی آی ای۱ در ۵ مرحله شامل تحلیل، طراحی، تولید، اجرا و ارزشیابی طراحی گردید. یافته های اعتبارسنجی نشان داد که ویژگی های عناصر طراحی الگوی چندرسانه ای از نظر متخصصان مطلوب (در حد زیاد) است. نتیجه گیری: الگوی مذکور می تواند راهنمایی برای طراحان آموزشی، متخصصان و معلمان آموزش ویژه در تولید چندرسانه ای آموزشی برای دانش آموزان کم توان ذهنی باشد.
Keywords:
Educational multimedia model , Validation , Students with intellectual disabilities , الگوی طراحی چندرسانه ای , اعتبار سنجی , دانش آموزان کم توان ذهنی
Authors
حمیدرضا جنگی زهی شستان
دانشگاه علامه طباطبائی
اسماعیل زارعی زوارکی
دانشگاه علامه طباطبائی
محمدرضا نیلی احمدآبادی
دانشگاه علامه طباطبائی
شهلا پزشک
دانشگاه علامه طباطبائی
علی دلاور
دانشگاه علامه طباطبائی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :