اثر تمرینات استقامتی بر سطوح پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت تام آنتی­ اکسیدانی بافت بیضه در ناباروری القاشده توسط کادمیوم در موش­ های صحرایی نر بالغ

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 128

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-4_006

تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1402

Abstract:

زمینه و هدف: کادمیوم از طریق تولید رادیکال های آزاد سبب القای لیپید پراکسیداسیون، افزایش مالون دی آلدئید و کاهش ظرفیت تام اکسیدانی در بیضه می شود و درنتیجه آسیب سیستم دفاعی درون سلولی و ناباروری را به همراه دارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر یک دوره تمرین هوازی بر سطوح مالون دی آلدئید و ظرفیت تام اکسیدانی بافت بیضه در ناباروری القاشده توسط کلرید+کادمیوم در موش های صحرایی نر بالغ است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از ۳۲ سر موش صحرایی نر، نژاد ویستار بالغ و سالم با دامنه وزنی ۳۰±۲۵۰ گرم و سن ۱۲ هفته استفاده شد که به صورت تصادفی به ۴ گروه ۸ تایی تقسیم شدند. ۱. گروه دست ­نخورده (اینتکت)، ۲. گروه آزمایش، ۳. گروه کلرید+کادمیوم و ۴. گروه آزمایش+کادمیوم. تمرینات هوازی ۵ جلسه در هفته و به مدت ۵ هفته اجرا شد. داده­ ها با نرم افراز SPSS نسخه ۲۴ و همچنین آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی حداقل اختلاف معنادار در سطح معناداری ۰۵/۰ بررسی شد. یافته ها: در این مطالعه، سطح آنزیم ­های مالون دی آلدئید و ظرفیت تام اکسیدانی در گروه ورزش نسبت به گروه کنترل به صورت معناداری افزایش یافت (۰۵/۰ P ≥) که تمرین استقامتی با شدت متوسط با افزایش معنا دار ظرفیت تام اکسیدانی بافت بیضه در ناباروری القاشده توسط کادمیوم همراه بوده است. همچنین کادمیوم موجب افزایش نشانگرهای استرس اکسیداتیو و کاهش آنزیم های آنتی اکسیدانی می شود. از طرفی، تمرینات استقامتی با شدت متوسط با افزایش معنا دار آنزیم های آنتی ­اکسیدانی همراه بود. نتیجه گیری: باتوجه به انجام تمرینات هوازی در موش های نابارور شده توسط کادمیوم، می ­توان بیان کرد که تمرینات ورزشی منظم با شدت متوسط، بدن را در مقابل تولیدات استرس اکسیداتیو مقاوم ­تر ساخته است.

Authors

امیر دلشاد

Department of Sports Science, Faculty of Literature and Humanities, Qom University, Qom, Iran.

فرشته سلیمی

Department of Sports Science, Faculty of Physical Education, Toloo Mehr Institute of Higher Education Qom, Qom, Iran.

نسرین حیدریه

Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.

شیما آب آب زاده

Department of Anatomy, Faculty of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :