تاثیر داربست پلی کاپرولاکتون حاوی عصاره متانولی برگ مورد و نانوذره نقره بر التیام زخم و خاصیت ضد میکروبی در زخم سوختگی عفونی شده با استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در موش های صحرایی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 171

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-4_002

تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1402

Abstract:

زمینه و هدف: باتوجه به نقش مهم استافیلوکوکوس اورئوس در عفونت زخم سوختگی، هدف از این مطالعه بررسی اثر داربست پلی کاپرولاکتون همراه با عصاره مورد و نانوذره نقره در ترمیم عفونت سوختگی القا شده به وسیله استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در موش های صحرایی بود. روش بررسی: در این پژوهش نیمه تجربی، تعداد ۴۲ سر موش به ۷ گروه مساوی تقسیم شدند. بعد از بیهوشی، سوختگی درجه ۲ در ناحیه پشت گردن موش ها ایجاد شد و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین به ناحیه زخم تلقیح شد. زخم موش ها روزانه با داربست پلی کاپرولاکتون، پلی کاپرولاکتون مورد ۱ درصد ، پلی کاپرولاکتون مورد ۵/۰ درصد، پلی کاپرولاکتون نانوذره نقره، پلی کاپرولاکتان مورد نانوذره نقره تیمار شدند. خصوصیات ضد میکروبی، درصد التیام زخم، مساحت زخم، غلظت مالون دی آلدئید و نیتریک اکساید موش ها اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار گراف پد، تست توکی و آنووا تحلیل شدند. یافته ها: پلی کاپرولاکتون حاوی عصاره مورد و عصاره همراه با نانوذره نقره در مقایسه با سایر گروه ها اثر بهتری در ترمیم زخم داشتند. در مطالعات باکتریولوژیکی پلی کاپرولاکتون حاوی عصاره مورد و همچنین مورد نانوذره، بهتر از پلی­کاپرولاکتان به تنهایی، موجب توقف رشد باکتری شد. گروه تیماری پلی کاپرولاکتون مورد، باعث کاهش مالون دی آلدئید و نیتریک اکساید نسبت به بقیه گروه های مورد مطالعه شد. نتیجه گیری: عصاره گیاه مورد و نانوذره با ایجاد تغییرات در خواص پلی کاپرولاکتان در کاهش زمان لازم برای بهبود کامل زخم و جلوگیری از پیشرفت عفونت زخم ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، نقش مهمی داشت.

Authors

زهره جعفری

Student Research Committee, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran.

حسن بردانیا

Cellular and Molecular Research Canter, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran

مهرزاد جعفری برمک

Cellular and Molecular Research Canter, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran

یاسر محمودی موردراز

Student Research Committee, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran.

نرگس روستایی

Department of Epidemiology and Biostatistics, Faculty of Health and Nutrition Sciences, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran.

محمد شریف طالبیان پور

Medicinal Plants Research Center, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran

اسماعیل پناهی کوخدان

Medicinal Plants Research Center, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran

سید سجاد خرم روز

Department of Microbiology, Faculty of Medicine, Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :