بررسی سلامت اجتماعی پرستاران ایرانی و عوامل مرتبط با آن در طی همه گیری کووید-۱۹
Publish place: Qom University of Medical Sciences، Vol: 16، Issue: 6
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 167
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MUQ-16-6_005
تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1402
Abstract:
زمینه و هدف: در شرایط همه گیری های ناگهانی، پرستاران بیش از دیگر اعضای تیم سلامت در خط اول مواجهه با بحران قرار دارند. این مطالعه٬ با هدف تعیین سلامت اجتماعی پرستاران ایرانی و عوامل مرتبط با آن در طی همه گیری کووید-۱۹ انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی مبتنی بر وب٬ پس از تاییدیه کمیته اخلاق پژوهش، ۶۱۲ پرستار از طریق ارسال پرسش نامه سلامت اجتماعی بررسی شدند. داده ها در طی ماه های دی و بهمن سال ۱۳۹۹ در بستر شبکه های اجتماعی از پرستاران شاغل در بیمارستان های سراسر کشور گردآوری و با آمار توصیفی (تعداد درصد، میانگین وانحراف معیار) و آزمون رگرسیون خطی چندگانه با نسخه ۲۲ نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شدند. سطح معناداری در مطالعه ۰۵/۰ درصد انتخاب شد.
یافته ها: میانگین نمره سلامت اجتماعی در پرستاران مورد مطالعه ۵/۹±۱/۷۴ از ۱۴۰ نمره بود. تحلیل رگرسیون خطی چندگانه، ۳ عامل سن (β=-۰/۹۵ ٬P=۰/۰۴)، جنس (P=۰/۰۱ ٬β =۰/۱) و نوع استخدامβ=-۰/۱ ٬P=۰/۳ ) را در پیش بینی سلامت اجتماعی پرستاران موثر دانست. دیگر عوامل فردی و شغلی موثر شناخته نشدند.
نتیجه گیری: وضعیت سلامت اجتماعی پرستاران شاغل در بیمارستان های کشور٬ از وضعیت نسبتا مطلوبی برخوردار است. بالاتر رفتن سطح تحصیلات، سن و تخصصی شدن خدمات قابل ارائه از طریق ارتقا وظیفه سازمانی در حوزه مدیریتی-آموزشی در بهبود سطح سلامت اجتماعی پرستاران مفید است. همچنین تغییر رابطه استخدامی پرستاران به صورت دائمی می تواند به طور موثری سطح سلامت اجتماعی آنان را افزایش دهد.
Keywords:
Social well-being , COVID-۱۹ , Pandemics , Nurses , Healthcare workers , سلامت اجتماعی , کووید-۱۹ , بیماری های همه گیر , پرستاران , کارکنان سلامت
Authors
علی عبداللهی
Department of Critical Care nursing, School of Nursing and Midwifery, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.
محمدرضا دین محمدی
Social Determinants of Health Research Center, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :