بررسی تاثیر طب فشاری بر اضطراب زنان سالمند کاندیدای سنگ شکنی برون اندامی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 164

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-6_001

تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1402

Abstract:

زمینه و هدف: اکثر بیماران در طی سنگ شکنی برون اندامی اضطراب را تجربه می کنند. طب فشاری٬ یکی از راه های غیردارویی، تسکین اضطراب در بیماران کاندیدای سنگ شکنی برون اندامی است. این مطالعه٬ با هدف تعیین تاثیر طب فشاری بر اضطراب زنان سالمند کاندیدای سنگ شکنی برون اندامی انجام شده است. روش بررسی : این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر ۶۶ زن سالمند کاندیدای سنگ شکنی برون اندامی در مرکزجراحی اردیبهشت اصفهان در سال۱۴۰۰ انجام شد. بیماران به روش مستمر و سپس با روش تصادفی سازی بلوکی به دو گروه آزمایش و کنترل وارد مطالعه شدند.گروه آزمایش به مدت۲۰ دقیقه تحت طب فشاری قرار گرفتند.گروه کنترل با مدت زمان مشابه فقط لمس (بدون هیچ گونه فشاری) دریافت کردند. پرسش نامه اضطراب اشپیلبرگر و مقیاس دیداری اضطراب ۶۰ دقیقه قبل از مداخله و بلافاصله بعد از مداخله تکمیل شد. داده ها با استفاده از آمارهای تی مستقل و تی زوجی، کای اسکوئر و یومن ویتنی تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها: دو گروه ازنظر متغیرهای جمعیت شناختی همسن بودند. قبل از مداخله، کیفیت و شدت اضطراب بین ۲ گروه تفاوت معناداری نداشت (۰۵/۰P). نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد طب فشاری به عنوان مداخله غیردارویی ایمن، می تواند بر کاهش اضطراب سالمندان کاندیدای سنگ شکنی برون اندامی تاثیر داشته باشد.

Authors

فریبا ضیایی آذرخوارانی

Department of Nursing, Faculty of Nursing & Midwifery, Shahed University, Tehran, Iran.

ناهید رژه

Department of Nursing, Faculty of Nursing & Midwifery, Shahed University, Tehran, Iran.

محبوبه والیانی

Department of Midwifery and Reproductive Health, Nursing and Midwifery Care Research Center, Faculty of Nursing, Isfahan University of Medical sciences, Isfahan, Iran.

رضا کاظمی

Department of Urology, School of Medicine, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :