بار اقتصادی عفونت محل جراحی: یک مطالعه مورد-شاهدی
Publish place: Journal of School of Public Health and Institute of Public Health Research، Vol: 20، Issue: 3
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 210
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJSPH-20-3_008
تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1402
Abstract:
زمینه و هدف: عفونت محل جراحی عفونتی است که در مدت ۳۰ روز پس از عمل جراحی ایجاد می شود و پوست و بافت زیرجلدی برش جراحی را درگیر می کند. عفونت محل جراحی یکی از شایعترین عفونت های بیمارستانی است که علاوه بر به مخاطره انداختن جان بیماران، هزینه زیادی به نظام سلامت تحمیل می کند. این پژوهش با هدف برآورد هزینه عفونت محل جراحی در بیمارستان انجام شد.
روش کار: این مطالعه به روش مورد-شاهدی در یک بیمارستان دانشگاهی شهر کاشان در سال ۱۳۹۷ انجام شد. این مطالعه به محاسبه هزینه های مستقیم پزشکی عفونت محل جراحی بیمار در بیمارستان پرداخت. اطلاعات مربوط به هزینه های بستری گروه مورد و شاهد با استفاده از پرونده بیمار و نرم افزار سیستم اطلاعات بیمارستانی استخراج شد.
نتایج: شیوع عفونت بیمارستانی محل جراحی در بیمارستان برابر با ۰۴/۱% بود. میانه هزینه بستری بیماران با عفونت محل جراحی برابر با ۸۵,۵۴۷,۴۲۸ ریال و بیماران فاقد عفونت محل جراحی برابر با ۳۴،۳۱۲،۱۱۴ ریال بوده است. این اختلاف از نظر آماری معنادار بود (۰۰۱/۰p<). هزینه عفونت محل جراحی یک بیمار ۵۱،۲۳۵،۳۱۴ ریال بود. هزینه بیمارستانی بیماران مبتلا به عفونت محل جراحی ۵/۲ برابر بیماران بدون عفونت بود. میزان هزینه عفونت محل جراحی با سن بیمار، مدت زمان جراحی و مدت زمان بستری قبل از عفونت مرتبط بوده است.
نتیجه گیری: عفونت محل جراحی هزینه زیادی را به بیمار، بیمه سلامت و بیمارستان تحمیل می کند. بنابراین، مدیران بیمارستان ها و سازمان های بیمه سلامت باید مداخلاتی را برای کاهش عفونت های محل جراحی طراحی و اجرا کنند.
Keywords:
Authors
ابوالقاسم پوررضا
Ph.D. Professor, Department of Health Promotion, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
علی محمد مصدق راد
Ph.D. Professor, Department of Health Management and Economics, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
فریناز مقدسی
Ph.D. Student, Department of Health Management and Economics, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :