مطالعه و بررسی آزمایشگاهی میزان خوردگی تجهیزات درون چاهی در اثر استفاده از انواع سیالات تکمیلی، تعلیقی و دالیزی مورد استفاده در میدان پارس جنوبی
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 281
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EKTESHAF-1400-196_003
تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1402
Abstract:
سیالات تکمیلی، دالیزی و تعلیقی از جمله سیالات بااهمیت در فازهای حفاری و بهره برداری از چاه های نفت و گاز هستند که کمتر به طراحی و بهینهسازی آنها پرداخته شده است. تاثیر این سیالات به علت لزوم ماندگاری طولانی مدت در چاه ، چالشهای خوردگی، آسیب سازندی و میزان تولید چاه را در بلندمدت به همراه دارد. از این رو، به دلیل اهمیت بالای آن نیازمند تحقیقات و آزمایش های مختلف از مرحله ی طراحی تا اجرا هستند. برای انتخاب این سیالات چند عامل باید مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد، از جمله: سازگاری با سنگ مخزن و تجهیزات درون چاهی، چگالی، کدورت (تیرگی)، میزان جامدات، سختی کل، دمای کریستالی شدن، اثرات ایمنی و زیست محیطی و میزات توانایی در کنترل خوردگی.
در این مقاله به طور متمرکز به موضوع میزان عملکرد این سیالات در کنترل خوردگی پرداخته شده است و انواع سیالات مورد استفاده در چاههای پارس جنوبی نیز از این منظر بررسی شده اند تا با نتایج حاصله بتوان در چاههای آتی طراحی بهینهتری برای این سیالات ارائه کرد. طبق نتایج آزمونهای خوردگی، سیالات کلسیم کلرایدی مناسب ترین سیالات برای تعلیق چاه هستند. همچنین سیالات مختلف مورد استفاده حتما بایستی با استفاده از مواد بازدارنده ی مختلف خوردگی و گازهای خورنده مقاومسازی شوند، در غیراین صورت اثرات نامطلوبی را در بلندمدت می توان انتظار داشت.
Keywords:
Authors
عادل ارسطو
شرکت نفت و گاز پارس
احمد زارعی
شرکت نفت و گاز پارس
محمد سعید کریمی راد
شرکت سیالات حفاری پارس
مریم نعمتی
شرکت سیالات حفاری پارس
کورش طهماسبی نوترکی
شرکت سیالات حفاری پارس
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :