طراحی مدل عوامل موثر برصنایع فرهنگی خلاق در ایران

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 156

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IMOS-3-3_004

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1402

Abstract:

هدف:  هدف از انجام پژوهش حاضر،طراحی مدل  عوامل موثر برصنایع فرهنگی خلاق در ایران بود. روش شناسی پژوهش:  روش پژوهش آمیخته (کمی-کیفی) است و از نظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان و اساتید بود در بخش دلفی جهت شناسایی از۱۰۸ نفر خبره  با روش های نمونه گیری هدفمند-قضاوتی استفاده شد و در بخش مدل­سازی کارشناسان وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی که  حدودا ۱۰۰۰۰نفر  بود. با توجه به جدول کرجسی و مورگان، حجم نمونه برابر با ۳۸۴ نفر  با روش  طبقه ای ساده  انتخاب شدند . از پرسشنامه دلفی جهت شناسایی عوامل و پرسشنامه محقق ساخته جهت مدل­سازی استفاده شده است که هر دو پرسشنامه روایی آن تایید شده و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ اندازه ­گیری شد و این مقدار  بالای۷۰/۰ بود. یافته ها:  جهت شناسایی عوامل تاثیرگذار از آزمون شناسایی به روش دلفی استفاده شد که  طی دو مرحله عمل غربال گیری صورت گرفته و در نهایت خبرگان از معیارهای شناسایی شده در پیشینه تحقیق در تعداد ۶ معیار و ۱۶ زیرمعیار تاثیرگذار بر صنایع فرهنگی خلاق، در تعداد ۷ معیار اصلی و ۱۷ زیرمعیار به اجماع نظر رسیدند همچنین نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نتایج را تایید کرده است، سپس با کمک اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه­ای که در اختیار خبرگان قرار گرفته است و با معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل مدل سازی شده است و این عوامل رتبه ­بندی شد و میزان اهمیت هر کدام از معیارها از اول تا سوم به ترتیب اهمیت عبارتند از: سرمایه ­های ساختاری و انسانی، زیرساخت­ های مورد نیاز، حمایت­ های دولت. اصالت/ارزش افزوده علمی: صنایع فرهنگی خلاق، با تولید نیازهای جدید، نه تنها می­توانند باعث تولید مصرف کنندگان فرهنگی جدید در جامعه باشند بلکه همچنان با تشدید مصارف فرهنگی می­توانند انباشت فرهنگی را که نیازمند ارتقای سرمایه فرهنگی در جامعه است را موجب شوند.لذا طراحی مدل  عوامل موثر برصنایع فرهنگی خلاق به تولید مخاطبین جدید ارزشی نائل آیند و به درستی با بهره گیری از دانش و تکنولوژی و به صورت هدفمند در راستای تولید محصولات و خدمات فرهنگی اقدام نمایند.

Authors

عباس قائدامینی هارونی

گروه مدیریت فرهنگی، دانشکده مدیریت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

مهرداد صادقی ده چشمه

گروه مدیریت فرهنگی، دانشکده مدیریت، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.

صادق صادقی ده چشمه

واحد فارسان، دانشگاه آزاد اسلامی، فارسان، ایران.

نرجس محسنی فر

واحد فارسان، دانشگاه آزاد اسلامی، فارسان، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abdulahi Chahardeh Cheriki, E. (۲۰۱۶). Examination of cultural and creative ...
  • Adorno, T. (۱۹۷۴). Commitment. New left review, (۸۷). https://www.proquest.com/openview/a۶۴۲a۶f۰f۲fccfdf۹۱ea۸f۷۵e۰۰c۴۱b۳/۱?pq-origsite=gscholar&cbl=۱۸۱۹۶۴۶Aksoy, A. ...
  • Boccella, N., & Salerno, I. (۲۰۱۶). Creative economy, cultural industries ...
  • Chavoshbashi, F., Fathi, S., & Zangi, B. (۲۰۱۶). Ranking of ...
  • Cochrane, P. (۲۰۰۶). Exploring cultural capital and its importance in ...
  • Cotte Poveda, A., & Pardo Martínez, C. I. (۲۰۱۳). Qualitative ...
  • Creswell., J. W., & Plano Clark, V. (۲۰۱۱). Mixed methods ...
  • Idris, K. (۲۰۰۳). Intellectual property - a power tool for ...
  • Mirzamani, A., Saadabad, A., & Rezaeian Fardoei, S. (۲۰۱۵). Identifying ...
  • نمایش کامل مراجع