سنتز و مشخصه یابی نانوالیاف پلیمری کیتوزان/پلی وینیل الکل حاوی عصاره گیاه کاسنی به روش الکتروریسی و ارزیابی خواص ضدباکتریایی آن

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 179

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEMI-11-4_003

تاریخ نمایه سازی: 15 اردیبهشت 1402

Abstract:

هدف از پژوهش حاضر ساخت نانوالیاف پلیمری کیتوزان و پلی وینیل الکل حاوی عصاره گیاه کاسنی به منظور ارزیابی خواص ضدباکتریایی آن است. گیاه کاسنی نیز توانایی خود را در تعدیل فعالیت و رشد باکتری ها با ارجاع به مقاله های متعدد منتشرشده آشکار می سازد. ازاین رو، عصاره گیاه کاسنی به میزان ۱، ۲ و ۳ درصد به پیش ماده الیاف افزوده شد. درنهایت، ریخت شناسی و خاصیت ضدباکتریایی نانوالیاف حاصل بررسی شد. نتایج حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدان (FESEM) گویای تشکیل الیاف یکنواخت است که، با افزایش میزان عصاره در نمونه، قطر الیاف از ۱۴۴ نانومتر به ۹۵ نانومتر کاهش می یابد. در طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس (EDX) و آنالیز X-map، عناصر کربن، اکسیژن، نیتروژن، کلر، پتاسیم، سدیم و مس موجود در پیش ماده الیاف حاوی عصاره و توزیع یکنواخت آن ها تایید شدند. در طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR)، گروه های عاملی و پیوندهای شیمیایی موجود در نانولیف های سنتزشده شناسایی می شوند. طبق نتایج مبتنی بر طیف سنجی فرابنفش - مرئی (UV-VIS)، یک گسیل در ناحیه فرابنفش با طول موج ۲۶۳ نانومتر و دو گسیل در ناحیه فرابنفش و مرئی با طول موج های ۲۷۰ و ۳۷۲ نانومتر در طیف جذبی نانوالیاف به ترتیب فاقد و حاوی عصاره رویت شده است. بررسی خواص ضدباکتریایی در پژوهش حاضر موید آن است که، با افزایش میزان عصاره در نمونه، خاصیت ضدباکتریایی نانولیف های الکتروریسی شده علیه دو باکتری اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس افزایش می یابد.

Authors

فاطمه هدایتی طبری

دانشجوی دکتری، گروه فیزیک حالت جامد، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، مازندران، ایران

حبیب حمیدی نژاد

دانشیار، گروه فیزیک حالت جامد، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، مازندران، ایران

محمد کریمیان

استادیار، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، مازندران، ایران

احسان نظیفی

استادیار، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران، بابلسر، مازندران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :