بررسی سیستماتیک مهم ترین عوامل تهدید کننده ی تالاب های شادگان و هورالعظیم

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 276

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESND-6-4_003

تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1402

Abstract:

تالاب ها از حاصلخیزترین و مولدترین اکوسیستم های روی زمین هستند و به عنوان بالاترین تولیدکننده اکوسیستم های آبی به شمار می روند و از نظر اکولوژیکی، حفظ تنوع زیستی، اقتصادی و اجتماعی نقش مهمی را ایفا می کنند. تالاب ها با توجه به با ارزش بودن عملکرد و خدماتی متعددی نظیر: خدمات حمایتی، تنظیمی، فرهنگی و تامینی را به انسان ها عرضه می کنند؛ از اهمیت بالایی برخوردار هستند. استان خوزستان دارای ۷ تالاب می باشد که مهم ترین آنها، تالاب بین المللی شادگان و هورالعظیم می باشند. که متاسفانه در چندسال اخیر این تالاب ها با بحران کم آبی مواجه هستند که روزبه روز در حال خشک شدن و در معرض نابودی می باشند. بروز کم آبی و خشک شدن این دو تالاب ناشی عوامل طبیعی و عوامل انسانی است؛ که بیشترین تاثیر را عوامل انسانی که مهمترین آنها نظیر: سدسازی، اکتشاف و بهره برداری نفت، عدم پرداخت حقابه تالاب ها، ورود زهاب صنایع نیشکر و کشاورزی، فاضلاب های شهری، روستایی و صنعتی و ... می باشند. که سبب کاهش عملکرد این دو تالاب ارزشمند شده اند و به عنوان کانون های پدیده ی گرد و غبار استان خوزستان شناخته شده اند. این مقاله به اهمیت و معرفی تالاب های با ارزشمند شادگان و هورالعظیم، معرفی مهم ترین عوامل عمده تهدیدکننده ی تالاب ها و تدابیر و راهکارهای برای کاهش اثرات و مشکلات به تفصیل توضیح داده شده است.روش تحقیق مبتنی بر منابع مکتوب و مطالعات کتابخانه ای می باشد.

Authors

کوثر تامولی طرفی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج وآموزش کشاورزی پایدار و منابع طبیعی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

سعید محمدزاده

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

مسعود یزدان پناه

استاد گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.