ارتباط بین شاخص های درصد اشباع اکسیژن (SaO۲) و فشار اکسیژن شریانی (PaO۲) با پیامد بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبت های ویژه

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 152

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SJH-29-4_003

تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1402

Abstract:

سابقه و هدف: به منظور تعیین هیپوکسمی و پیش آگهی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و بستری در بخش مراقبت های ویژه، به شاخص های تامین اکسیژن قابل اطمینان نیاز است. در این شرایط، بررسی درصد اشباع اکسیژن شریانی (SaO۲) و فشار اکسیژن شریانی (PaO۲) و ارتباط آن ها کمک کننده است. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-مقطعی با بررسی ۱۱۲۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد. داده ها از طریق چک لیست محقق ساخته شامل سن، جنسیت، سابقه مصرف دخانیات و مواد مخدر، وجود بیماری های زمینه ای، طول مدت بستری، پیامد بستری و هموگلوبین مندرج در پرونده پزشکی بیماران جمع آوری شد. همچنین، درصد اشباع اکسیژن و فشار اکسیژن شریانی مندرج در اولین گزارش آنالیز خون شریانی پس از پذیرش در بیمارستان بررسی شد. یافته ها: بین درصد اشباع اکسیژن و فشار اکسیژن شریانی همبستگی قوی مثبت و معنی داری مشاهده شد (۰/۷۳۳= rو ۰/۰۰۱>P). درصد اشباع اکسیژن به طور معنی داری پیش بینی کننده فشار اکسیژن شریانی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹بود (β=۶۳/۵۱, R۲=۰/۶۳۰, P<۰.۰۰۱). همچنین مدت بستری با فشار اکسیژن شریانی (۰/۱۱۲= rو ۰/۰۰۱>P) و درصد اشباع اکسیژن (۰/۰۶۳= rو ۰/۰۳۴=P) همبستگی مثبت و معنی دار داشت. نتیجه گیری: اندازه گیری درصد اشباع اکسیژن و فشار اکسیژن شریانی از طریق آنالیز گاز خون شریانی در تشخیص هیپوکسمی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ دقیق تر و شاخص بهتری برای تعیین پروگنوز بیماران بدحال است.

Authors

سید احمدرضا سلیم بهرامی

Department of Anesthesia, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

مونا خمسه

School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

زهرا صنائی

Department of Community Medicine, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

بهروز کارخانه ای

Department of Anesthesia, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Wu Z, McGoogan JM. Characteristics of and important lessons from ...
  • James A, Petit M, Biancale F, Bougle A, Degos V, ...
  • نمایش کامل مراجع