سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تصویر تأسیسات آب‌رسانی سنتی به عنوان جایگزین برای قنوات در شکوفایی دزفول بزرگ

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,794

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAAD01_021

Index date: 28 September 2012

تصویر تأسیسات آب‌رسانی سنتی به عنوان جایگزین برای قنوات در شکوفایی دزفول بزرگ abstract

آب به عنوان یکی از مؤلفه‌های اساسی در شکل‌گیری تمدن‌های بزرگ نقش کلیدی ایفا نموده و به نوعی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع گوناگون اثرگذار بوده است . به همین دلیل اقوام پیش‌رو به منظور استفاده بهینه از این منبع ارزشمند در جهت تحکیم ساختارهای اجتماعی، صنعتی و کشاورزی مبادرت به طراحی و ساخت تأسیسات آب‌رسانی نمود و از این رهگذر به توفیقات نایل آمده‌اند که شبکه آبیاری قدیم دزفول نمونه بارزی از مصادیق این موفقیت محسوب می‌گردد. هدف از این مقاله بررسی چگونگی تأثیرگذاری تأسیسات قدیمی در رشد و شکوفایی جامعه شهری دزفول و مقایسه آن با خدمات شرکت آب و فاضلاب شهری می‌باشد . بدین منظور روش میدانی و مطالعات کتابخانه‌ای برای جمع آوری داده‌ها و تفسیر کیفی آن‌ها در یک چهارچوب تحلیلی فنی ، مهندسی، جامعه‌شناختی، اقتصادی و روان‌شناختی مورد استفاده واقع شده است . نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر آنست که قنوات قدیمی به عنوان سازه‌های آب‌رسانی بخش‌های کشاورزی و صنعتی در رشد و شکوفایی دزفول بزرگ اثرگذار بوده در حالی که شبکه آبیاری شهری در رونق بخشیدن و بهبود کیفیت زیست محیطی شهر دزفول نقش‌آفرین بوده است. نتایج همچنان نشان می‌دهد که خدمات آب‌رسانی تأسیسات قدیمی شرکت آبیاری به رغم به روز نبودن فناوری آن در پمپاژ، انتقال و توزیع آب شهری از نظر اقتصادی، فنی - مهندسی نسبت به شرکت آب و فاضلاب شهری دارای برتری می‌باشد . علاوه بر این تأسیسات قدیمی می‌تواند با یک بازسازی ارزان قیمت خدمات خود را کماکان با مزایای بهتری تداوم بخشد. این پژوهش مالا تزریق سرمایه گذاری بیشتر در جهت تجهیز تأسیسات قدیمی با نگاهی آینده‌نگری به منظور صیانت از زیرساخت‌های این نهاد را الزامی می‌نماید.

تصویر تأسیسات آب‌رسانی سنتی به عنوان جایگزین برای قنوات در شکوفایی دزفول بزرگ Keywords:

تصویر تأسیسات آب‌رسانی سنتی به عنوان جایگزین برای قنوات در شکوفایی دزفول بزرگ authors

قدرتا.... متین

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

منصور امامداد

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

نجف هدایت

استادیار گروه مهندسی آب -دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Emamdad, M and Hedayat, N(201 1). Challenges and opportuties facing ...
Hedayat, N (2005). Improving the performance of water delivery in ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تصویر تأسیسات آب‌رسانی سنتی به عنوان جایگزین برای قنوات در شکوفایی دزفول بزرگ" توسط قدرتا.... متین، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول؛ منصور امامداد، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول؛ نجف هدایت، استادیار گروه مهندسی آب -دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی باستان شناسی و معماری سازه های آبی دزفول پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آبیاری قدیمی، تأسیسات آب‌رسانی، توسعه پایدار، رقابت پذیری هستند. این مقاله در تاریخ 7 مهر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1794 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آب به عنوان یکی از مؤلفه‌های اساسی در شکل‌گیری تمدن‌های بزرگ نقش کلیدی ایفا نموده و به نوعی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع گوناگون اثرگذار بوده است . به همین دلیل اقوام پیش‌رو به منظور استفاده بهینه از این منبع ارزشمند در جهت تحکیم ساختارهای اجتماعی، صنعتی و کشاورزی مبادرت به طراحی و ساخت تأسیسات آب‌رسانی نمود و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تصویر تأسیسات آب‌رسانی سنتی به عنوان جایگزین برای قنوات در شکوفایی دزفول بزرگ با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.