سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

سازه‌های آبی دشت خوزستان

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,463

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAAD01_027

Index date: 28 September 2012

سازه‌های آبی دشت خوزستان abstract

ازآنجایی‌که کشاورزی عمده درآمد مردمان در ایران باستان را تشکیل می‌داده از این رو ساسانیان به روش‌های نوین آبیاری توجه بسیاری مبذول داشتند . سرمایه‌گذاری بزرگ دولت ساسانی در احداث شبکه‌های آبیاری در اقصی نقاط کشور باعث شد تا اراضی رونق یابد از خشک‌سالی تا حد بسیاری در امان باشند همچنین باعث افزایش عایدات حکومت شد . شاهان ساسانی با ساختن بندها و کانال‌ها تنیس در خوزستان و شش در مزارع را سیراب نمودن دو. سد سازی یابنده سازی از فعالیت‌های مهندسی به شمار می‌رود که شرایط تاریخی و جغرافیایی در شکل‌گیری و پیدایش آن سهم بسزایی دارند. در ایران به جهت کمبود آب و، شرایط اقلیمی خاص و نیازهای روزمره آب ماده‌ای بسیار ارزشمند محسوب می‌شده که این امر را علاوه بر بند سازی، سد سازی در فرهنگ ایران می‌توان دید .

سازه‌های آبی دشت خوزستان Keywords:

سازه‌های آبی دشت خوزستان authors

بیتا سودایی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا

شیدا حسن پور

دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابن حوقل، صوره الارض، ترجمه جعفر شعار، انتشارات بنیاد فرهنگ ...
اشمیت، اریک، پرواز بر شهرهای باستانی ایران، ترجمه آرمان شیشه ...
تهامی، مرتضی، آبیاری و آبرسانی در ایران باستان، 1388، تهران، ...
صفی نژاد، جواد، نظام های آبیاری سنتی در ایران، 1352، ...
کریمیان، نادر، مجموعه مقالات کنگره ارگ بم، کرمان سازمان میراث ...
کریمی، بهمن - راه های باستانی و پایتخت های قدیمی ...
گیرشمن، ایران از آغاز تا اسلام، تجمه محمد معین، 1366 ...
مخلصی، محمد علی، پل های قدیمی ایران، 1379، سازمان میراث ...
هینس، والتر، دنیای گمشده عیلام، مترجم فیروز فیروزنیا، 1388، شرکت ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "سازه‌های آبی دشت خوزستان" توسط بیتا سودایی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا؛ شیدا حسن پور، دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی باستان شناسی و معماری سازه های آبی دزفول پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ساسانی، آبیاری، کانال، بند، خوزستان ، سازه‌های آبی هستند. این مقاله در تاریخ 7 مهر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1463 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ازآنجایی‌که کشاورزی عمده درآمد مردمان در ایران باستان را تشکیل می‌داده از این رو ساسانیان به روش‌های نوین آبیاری توجه بسیاری مبذول داشتند . سرمایه‌گذاری بزرگ دولت ساسانی در احداث شبکه‌های آبیاری در اقصی نقاط کشور باعث شد تا اراضی رونق یابد از خشک‌سالی تا حد بسیاری در امان باشند همچنین باعث افزایش عایدات حکومت شد . شاهان ساسانی با ... . برای دانلود فایل کامل مقاله سازه‌های آبی دشت خوزستان با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.