سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نگرشی بر قمش های شهرستان دزفول

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,914

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAAD01_058

Index date: 28 September 2012

نگرشی بر قمش های شهرستان دزفول abstract

شهرستان دزفول به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی در طول دوران اسلامی یکی از مراکز مهم تحولات سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی ایران بوده است. به ویژه در محدوده زمانی دوران صفوی و قاجار که بر پایه تعدادی از مساجد، با معابر، حمام و.... در این شهر باقی مانده است که مطالعه سیرتطور و تحول معماری منطقه را ممکن سازد. بافت قدیمی شهرستان دزفول از نظر هماهنگی با طبیعت و اقلیم محل دین‌ورزی است. سازگاری ساکنین با آب‌وهوای گرم و مرطوب و طاقت‌فرسا یک تابستان که گاهی تا پیش از 50 درجه سانتی‌گراد حمید سر. گرما و رطوبت نسبتاً زیاد هوا شرایط سختی را در تابستان برای ساکنین ایجاد می‌کند . آن‌ها برای مقابله با این مشکل در بافت خانه‌ها و شهر خود راهکارهای بسیار ابداع کرده‌اند. یکی از تدابیر ایجاد فضاهای به نام ( قمش) گیاه ( سربطاق) می‌باشد. این سربطاق ها محل دسترسی به آب قمش ها و قنات ها بوده است. فضای سربطاق ها دارای هوای خنک و دو بود و با توجه به گرما و رطوبت بسیار زیاد روزهای تابستان محل برای فرار از گرمای شدید برای ساکنین بوده است ضمناً منبع تغذیه آب شهر به جای سفره‌های آب زیرزمینی، رودخانه‌های دز و کانون بوده است. در این پژوهش (بخش کاربری قمش بد مالی و تزیینات آن) در شهرستان دزفول به دلیل برخورداری از سابقه کهن در زمینه معماری و شهرسازی مشکل گرمای شدید پیش از شش ماه سال و آب‌رسانی رودخانه به زمین‌های کشاورزی و شر نسبی، مورد مطالعه قرار گرفته است . اصول حاکم بر ماری آن به لحاظ تأمین نیازهای حرارتی و تا ( و نقاب به شهرستان دزفول و مقابله با شرایط نامساعد اقلیمی تعیین‌شده است .

نگرشی بر قمش های شهرستان دزفول Keywords:

نگرشی بر قمش های شهرستان دزفول authors

امیر نوری سقایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز-دانشکده ادبیات و علوم انسانی-فار

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امام (اهوازی)، سیدمحمد علی، 1382، مقالاتی درباره تاریخ جغرافیایی دزفول، ...
بهنیا، عبدالکریم، 1370، قنوات استان خوزستان، چاپ اول، اهواز، انتشارات ...
ترابی، رحیم، 1350، گزارش فعالیت ها و مطالعات انجام شده ...
جزایری، سیدعبداله بن سیدنعمت‌اله الحسینی، 924، تذکره شوشتر، کلکته، انجمن ...
جلیلان، شهربانو، 1375، معماری سنتی دزفول غلبه بر ناسازگاری‌های طبیعت، ...
حاجیان، محمود، 1349، بهره برداری از منابع زیرزمینی توسط قنات ...
سادات نیا، سعید، 1375 _ شوشتر شهری بر پایه آب، ...
فلاح‌فر، سعید، 1388، واژه‌های معماری سنتی ایران، چاپ دوم، تهران، ...
کیانی، محمدیوسف، 1384، تاریخ هنر معماری ایران در دوره اسلامی، ...
لطیف‌پور، احمد، 1388، پل باستانی دزفول، چاپ اول، دزفول، انتشارات ...
سر به طاق شیخ درب شمالی مجد عاملی) ...
_ طاق چومابقون 14- سر به طاق بوالعلا ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نگرشی بر قمش های شهرستان دزفول" توسط امیر نوری سقایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز-دانشکده ادبیات و علوم انسانی-فار نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی باستان شناسی و معماری سازه های آبی دزفول پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله قمش ، سفته، معماری، تزئینات هستند. این مقاله در تاریخ 7 مهر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4914 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهرستان دزفول به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی در طول دوران اسلامی یکی از مراکز مهم تحولات سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی ایران بوده است. به ویژه در محدوده زمانی دوران صفوی و قاجار که بر پایه تعدادی از مساجد، با معابر، حمام و.... در این شهر باقی مانده است که مطالعه سیرتطور و تحول معماری منطقه را ممکن سازد. بافت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نگرشی بر قمش های شهرستان دزفول با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.