تولید نفت شیل آمریکا و نقش آن در بازار نفت

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 143

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EKTESHAF-1397-157_005

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1402

Abstract:

قبل از وقوع انقالب شیل، قیمت نفت به شدت تحت تاثیر تصمیمات اوپک قرار داشت و کاهش تولید اوپک، افزایش قابل توجه قیمت نفت در بازارهای جهانی را به دنبال داشت. چرا که محدودیت در مازاد ظرفیت تولید در تولیدکنندگان غیر اوپک و همچنین فرآیند طوالنی جذب سرمایه و توسعه میادین، امکان بهره مندی سایر کشورهای تولیدکننده نفت از تصمیم کاهش تولید اوپک را کمتر مینماید. بنابراین در صورت کاهش تولید نفت از سوی یک کشور، کشورهای دیگر نمی توانستند بهسرعت تولید خود را افزایش دهند و از شرایط افزایش قیمت نفت سود ببرند. با این وجود، ظهور قطب جدید تولید نفت غیراوپک از جانب نفت شیل، میزان تاثیرگذاری اوپک بر بازار نفت را متاثر خواهد نمود. با افزایش تولید از شیل های نفتی، بازار نفت دچار تحول شده است. اگر تا قبل از ظهور شیل های نفت، عربستان سعودی با داشتن ظرفیت خالی خود می توانست بازار جهانی نفت را مدیریت کند و به عبارتی، تولیدکننده شناور باشد. اکنون دیگر تولیدکنندگان شیل های نفتی و در راس آنها آمریکا تولیدکننده شناور خواهد بود. در همین راستا و با توجه به سطح تکنولوژی موردنیاز توسعه منابع نامتعارف، افزایش قیمت ، اقتصادی بودن تولید نفت شیل از خواسته های دولت آمریکا به شمار میرود. جهانی نفت و متعاقبا در مقطع فعلی، بزرگترین و مهمترین عامل تاثیرگذار بر بازار نفت در سال ۲۰۱۸ میزان تولید نفت از میادین شیل آمریکاست. البته پیش بینی ها در این زمینه بسیار متفاوت است. در حالیکه اوپک پیش بینی کرده که میزان افزایش تولید نفت شیل آمریکا در سال جاری میالدی به ۷۲۰ هزار بشکه در روز برسد، تحلیل گران موسسه ریستاد انرژی نروژ این رقم را بیش از یک میلیون بشکه پیش بینی کرده اند، که مبین تاثیر باالی آن در بازار نفت خواهد بود. فعال نگه داشتن شرکت های کاهش واردات نفت آمریکا بهواسطه تولید باال از منابع نامتعارف نفت شل و متعاقبا خصوصی تولید کننده و افزایش حاشیه سود تولید از منابع مزبور و نقش آفرینی نفت شیل در قیمت های جهانی، از جمله انگیزه های اصلی در باال بردن قیمت جهانی نفت به واسطه عوامل سیاسی توسط دولت آمریکا بهشمار میروند

Authors

غلامعلی رحیمی

موسسه مطالعات انرژی

حامد حوری جعفری

موسسه مطالعات انرژی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Shale Oil and Gas Handbook. Theory, Technologies, and Challenges- Gulf ...
  • Oil Shale Development in the United States_ Prospects and Policy ...
  • Oil Shale Developments-Nova Science Pub Inc (۲۰۰۹) ...
  • Oil Shale Production Process, ۲۰۱۲ ...
  • www.eia.org۷-www.opec.org۸- www.rystadenergy.com۹-www.woodmac.com ...
  • نمایش کامل مراجع