ارتباط سلامت معنوی با حساسیت اضطرابی زنان سالمند مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهر آشتیان

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 86

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJNIU-35-137_001

تاریخ نمایه سازی: 7 خرداد 1402

Abstract:

زمینه و هدف: باتوجه به افزایش تعداد زنان سالمند دارای حساسیت اضطرابی، توجه به این بعد در این گروه از افراد آسیب پذیر از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. ازطرفی، برخورداری از سلامت معنوی موجب ارتقای سلامت روانی سالمندان به ویژه سالمندان زن می شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سلامت معنوی با حساسیت اضطرابی زنان سالمند مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهر آشتیان انجام شد. روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه این پژوهش شامل تمامی زنان سالمند مراجعه کننده به پایگاه های سلامت شهری و روستایی شهرستان آشتیان بود. نمونه پژوهش تعداد ۱۶۰ نفر بود که به صورت نمونه گیری مستمر برای مطالعه انتخاب شدند. در این پژوهش برای گردآوری اطلاعات از فرم مشخصات جمعیت شناختی، ابزار سلامت معنوی و ابزار حساسیت اضطرابی استفاده شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی با نسخه ۱۶ نرم افزار آماری SPSS تحلیل شدند. یافته ها: نمره کلی سلامت معنوی در بین زنان سالمند مورد پژوهش۱۹/۸۶±۹۶/۱ به دست آمد. نمره کلی حساسیت اضطرابی زنان سالمند مورد پژوهش نیز ۳۱/۹۳±۴۸/۲۵ بود. در کل، سلامت معنوی با حساسیت اضطرابی زنان سالمند دارای ارتباط معکوس و معنادار بود (۰۰۱/P<۰ و ۷۳۴/r=-۰). نتیجه گیری: نتیجه این مطالعه نشان داد بین سلامت معنوی و حساسیت اضطرابی رابطه منفی و معناداری وجود دارد، به طوری که با افزایش سلامت معنوی در زنان سالمند حساسیت اضطرابی آنان کاهش می یابد. از نتایج پژوهش حاضر می توان در تایید این امر که توجه به سلامت معنوی به منظور کاهش سطح حساسیت اضطرابی در زنان سالمند ضروری می باشد، استفاده کرد.

Authors

فهیمه مجیری

Department of Community Heath Nursing,Faculty of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مرجان مردانی حموله

Department of Psychiatric Nursing, Nursing and Midwifery Care Research Center, Faculty of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مرحمت فراهانی نیا

Department of Community Heath Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

شیما حقانی

Department of Biostatistics, Nursing Care Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

ناهید حسین عباسی

Department of Nursing and Midwifery, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz,Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :