بررسی مقایسه ای میزان موفقیت جراحی پیلوپلاستی در بیماران مبتلا به انسداد محل اتصال حالب به لگنچه در سه گروه سنی: کمتر از ۳ ماه، ۳ ماه تا یک سال و بیشتر از یک سال

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 226

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JRU-5-2_003

تاریخ نمایه سازی: 9 خرداد 1402

Abstract:

مقدمه: انسداد محل اتصال حالب به لگنچه (UPJO) از شایع ترین ناهنجاری  های مادرزادی دستگاه ادراری است که عدم درمان مناسب آن منجر به افت عملکرد کلیوی خواهد شد. در مورد زمان مناسب برای جراحی (زودهنگام یا تاخیری) اختلاف نظر وجود دارد .لذا بر آن شدیم که بر اساس تجارب بالینی خود به بررسی میزان موفقیت پیلوپلاستی در گروه های سنی مختلف بپردازیم. روش ها: در این مطالعه مقطعی ۱۱۰ بیماری که طی سالهای ۱۳۹۳-۱۳۹۸ در بیمارستان شهید بهشتی همدان تحت پیلوپلاستی قرار گرفتند بررسی شدند. ۲۶ بیمار بعلت انسداد دوطرفه، یا وجود همزمان دیگر اختلالات اورولوژیک، از مطالعه خارج شدند. مشخصات دموگرافیک، تظاهر اولیه بیماری، عوارض جراحی، قطر قدامی خلفی لگنچه (APD) ، ضخامت پارانشیم (PT) و موفقیت پیلوپلاستی از پرونده بیماران جمع  آوری و آنالیز شد. یافته  ها: از۸۴ بیمار، ۶۱ نفر(۶/۷۲ %) مذکر و ۲۳ نفر(۴/۲۷ %) مونث بودند. ۲۲ بیمار(۲/۲۶ %) زیر ۳ ماه ،۳۰ نفر (۷/۳۵ %) بین ۳-۱۲ ماه و ۳۲ نفر(۱/۳۸ %) بیش از یکسال داشتند.جراحی در۷۲ بیمار (۷/۸۵ %) موفقیت  آمیز بود.میزان موفقیت در کودکان< ۳ ماه ، ۳-۱۲ ماه  و> ۱۲ ماه، به ترتیب ۹/۹۰ %،۷/۸۶ % و۲/۸۱ % بود (P=۰.۵۹۸ (.  در بیماران زیر ۳ ماه، APD نسبت به دو گروه سنی دیگر با تفاوت معنی  داری کاهش یافت. شایع ترین عارضه پس از جراحی، تب بود( ۵/۹% ). نتیجه گیری: یافته  های مطالعه حاضر نشان می  دهد که  پیلوپلاستی زودهنگام، نسبت به تاخیر در انجام  جراحی می  تواند با پیامد بهتری  از نظر حفظ مورفولوژی طبیعی کلیه و پیشگیری از عوارض همراه باشد.

Authors

مائده محسنی

Urology and Nephrology Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

سید حبیب الله موسوی بهار

Urology and Nephrology Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

حانیه دکامی

Urology and Nephrology Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Lam JS, Breda A, Schulam PG. Ureteropelvic junction obstruction. J. ...
  • Ulman I, Jayanthi VR, Koff SA. The long-term followup of ...
  • نمایش کامل مراجع