سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی در بهورزان شهرستان های قروه و دهگلان
Publish place: Iran Journal of Nursing، Vol: 33، Issue: 128
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 133
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-33-128_004
تاریخ نمایه سازی: 9 خرداد 1402
Abstract:
زمینه و هدف: سلامت اجتماعی، مفهومی است که به طور فزاینده ای در محافل علمی و سیاست گذاری و اجرائی اهمیت پیدا کرده است. از عوامل موثر بر سلامت اجتماعی می توان به کیفیت زندگی اشاره کرد. کیفیت زندگی یک مفهوم چندبعدی است که عوامل مهم و متعددی نظیر وضعیت جسمی و روانی بر آن تاثیر می گذارد. بررسی کیفیت زندگی به منظور تعیین عملکرد فیزیکی، روحی- روانی و اجتماعی حائز اهمیت است. از آنجایی که بهورزان در خط مقدم سلامت می باشند، جهت ارائه خدمت به روستاییان ضروری است از سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی مطلوبی برخوردار باشند. پژوهش حاضر با هدف تعیین سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی در بهورزان شهرستان های قروه و دهگلان در سال ۱۳۹۸ انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی ۱۹۸ نفر بهورز شاغل در خانه بهداشت شهرستان های قروه و دهگلان به صورت روش نمونه گیری سرشماری انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه استاندارد سلامت اجتماعی Keyes و پرسشنامه کیفیت زندگی (۳۶ سوالی) استفاده شد. جمع آوری اطلاعات در مدت سه ماه انجام گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: یافته های پژوهش حاضر نشان داد .نمره کل سلامت اجتماعی ۶/۷ ± ۲۸/۶۹ درصد بود که بیانگر حد متوسط سلامت اجتماعی در بهورزان می باشد. بالاترین و پایین ترین میانگین نمره کسب شده در بین ابعاد سلامت اجتماعی به ترتیب انسجام اجتماعی با میانگین ۶۷/۲۰ ± ۰۹/۴ و پذیرش اجتماعی با میانگین ۶۴/۰ ±۹۶ /۲ بود. نمره کل کیفیت زندگی بهورزان برابر ۸۷/۲۰ ± ۳۰/۶۳ درصد می باشد که بیانگر کیفیت زندگی متوسط در آنان است. کیفیت زندگی در بعد کارکرد جسمی با میانگین ۷۴/۲۹ ± ۳۵/۷۳ بالاترین و در بعد سلامت عمومی با میانگین ۷۴/۲۱ ± ۸۲/۵۷ پایین ترین میانگین نمره بود.
نتیجه گیری کلی: پژوهش حاضر نشان داد سلامت اجتماعی بهورزان از میانه نمره ابزار یعنی ۶۰ بالاتر و در حد متوسط بود. همچنین کیفیت زندگی بهورزان در حد متوسط بود متغیر کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی، مفهومی پویا است و با مرور زمان دستخوش تغییر و دگرگونی می شود. بررسی و سنجش این مفهوم، وضعیت توسعه انسانی در جامعه را به تصویر می کشد. بنابراین بررسی مستمر کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی ضروری است. نظام سلامت، زمانی کارایی مطلوب را خواهد داشت که در طراحی و مدیریت آن، مشکلات و نیازهای کارکنان آن نیز لحاظ گردد. نتایج این مطالعه اهمیت اجرای مداخلات آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در زمینه سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی در بین کارکنان را روشن می سازد.
Keywords:
Authors
مرضیه مالکی
MS., Community Health Education, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
سارا جان محمدی
Department of Community Health Nursing , School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran (Corresponding author) Tel: ۰۹۱۲۲۷۶۳۵۷۲ Email: Janmohammadi.s@iums.ac.ir
زهرا احمدی
Department of Community Health Nursing, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
حمید حقانی
Department of Biostatistics, School of Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :