سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی رفتار هیدرولیکی و خطوط جریان در استخرهای راه ماهی از نوع روزنه-سرریز (مطالعه موردی: سد انحرافی کرخه حمیدیه)

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,519

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCE03_495

Index date: 18 September 2006

بررسی رفتار هیدرولیکی و خطوط جریان در استخرهای راه ماهی از نوع روزنه-سرریز (مطالعه موردی: سد انحرافی کرخه حمیدیه) abstract

ماهی ها ممکن است در اثر تغییرات زیست محیطی و یا بطور غریزی جهت تخم ریزی، به بالا دست مهاجرت نمایند. در این میان، آبشارهای طبیعی و سدهای انحرافی از موانعی هستند که ممکن است از مهاجرت ماهی ها به بالادست جلوگیری کرده و یا اینکه مهاجرت آنها را به تاخیر بیاندازند. ممانعت در مهاجرت ماهی ها خود ممکن است حیات آنها را در یک رودخانه تحت تاثیر قرار داده و حتی باعث از میان رفتن گونه ای خاص از آبزیان شود. راه ماهی ها سازه هایی هستند که امکان عبور ماهی را به بالادست فراهم ساخته و دسترسی ماهیان به زیستگاههای مورد نظرشان را فراهم می آورند. وظیفه مهم سازه راه ماهی ایجاد مسیری مطمئن برای عبور ماهی های مهاجر می باشد. این پژوهش به بررسی رفتار هیدرولیکی و سرعت جریان آب درون ماهی نوع روزنه- سرریز می پردازد. در این تحقیق پس از اندازه گیری سرعت موضعی جریان درون استخرها و تعیین سرعت در ورودی و خروجی روزنه ها، به رسم خطوط هم سرعت درون استخرها با استفاده از نرم افزار Surfer پرداخته شد. جهت اندازه گیری سرعتهای موضعی تعداد 3 استخر از استخرهای راه ماهی سد انحرافی حمیدیه روی رودخانه کرخه واقع در شمال غربی اهواز و در هر استخر 30 نقطه انتخاب گردید. با عبور دبی های مختلف سعی گردید تا رفتار استخرها از نظر توزیع سرعت، خطوط جریان و گردابها شناسایی و بررسی شود. سرعتهای محلی توسط میکرومولینه اندازه گیری و خطوط هم سرعت ( Isovel) توسط نرم افزار ترسیم شد. خطوط هم سرعت نشان داد که قسمت وسط هر استخر در بالادست نزدیک به دیواره میانی، حاشیه امنی از نظر سرعت برای عبور ماهی به بالادست می باشند. همچنین از نظر عبور ماهی ها از روزنه به طرف بالادست حاشیه دیوار داخلی متصل به روزنه، محل مطمئن تر برای عبور ماهی از روزنه می باشد.

بررسی رفتار هیدرولیکی و خطوط جریان در استخرهای راه ماهی از نوع روزنه-سرریز (مطالعه موردی: سد انحرافی کرخه حمیدیه) Keywords:

بررسی رفتار هیدرولیکی و خطوط جریان در استخرهای راه ماهی از نوع روزنه-سرریز (مطالعه موردی: سد انحرافی کرخه حمیدیه) authors

جمال فیلی

کارشناس ارشد سازه های آبی، سازمان آب و برق خوزستان

بهرام رحیمی

کارشناس ارشد سازه های آبی شرکت مهندسین مشاور سازآب پردازان

محمدجواد نصراصفهانی

کارشناس ارشد سازه های آبی سازمان آب و برق خوزستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Katopodis C. , (1981). _ CONS IDERATION IN THE DESIGN ...
Smith C. D, (1985). _ HYDRAULI CS S TRUCTURE S ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی رفتار هیدرولیکی و خطوط جریان در استخرهای راه ماهی از نوع روزنه-سرریز (مطالعه موردی: سد انحرافی کرخه حمیدیه)" توسط جمال فیلی، کارشناس ارشد سازه های آبی، سازمان آب و برق خوزستان؛ بهرام رحیمی، کارشناس ارشد سازه های آبی شرکت مهندسین مشاور سازآب پردازان؛ محمدجواد نصراصفهانی، کارشناس ارشد سازه های آبی سازمان آب و برق خوزستان نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی سومین کنگره ملی مهندسی عمران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله راه ماهی ، سد انحرافی ، استخرهای راه ماهی ، سرعت انتحاری هستند. این مقاله در تاریخ 27 شهریور 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1519 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ماهی ها ممکن است در اثر تغییرات زیست محیطی و یا بطور غریزی جهت تخم ریزی، به بالا دست مهاجرت نمایند. در این میان، آبشارهای طبیعی و سدهای انحرافی از موانعی هستند که ممکن است از مهاجرت ماهی ها به بالادست جلوگیری کرده و یا اینکه مهاجرت آنها را به تاخیر بیاندازند. ممانعت در مهاجرت ماهی ها خود ممکن است ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی رفتار هیدرولیکی و خطوط جریان در استخرهای راه ماهی از نوع روزنه-سرریز (مطالعه موردی: سد انحرافی کرخه حمیدیه) با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.