مقایسه کیفیت کالبدی زندگی در بحران های همه گیری از نگاه ساکنان (مورد مطالعه: محله های مسکونی معاصر ایران در همه گیری کووید ۱۹)
Publish place: Motaleate Shahri، Vol: 12، Issue: 46
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 175
This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_URBS-12-46_005
Index date: 17 June 2023
مقایسه کیفیت کالبدی زندگی در بحران های همه گیری از نگاه ساکنان (مورد مطالعه: محله های مسکونی معاصر ایران در همه گیری کووید ۱۹) abstract
محلات در همه گیری ویروس کرونا می توانند با بالا بردن کیفیت زندگی ساکنین نقش مهمی در مقابله با ویروس داشته باشند. از میان ابعاد موثر بر کیفیت زندگی در محلات، بعد کالبد به دلیل دخیل بودن در ساماندهی محیط و پاسخگویی به نیازهای ساکنین به منظور خودکفایی محلات ، جلوگیری از رفت وآمد به داخل شهرها و کاهش تراکم جمعیتی در مراکز شهری به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس تاثیرشگرفی دارد. از همین رو پژوهش حاضر سعی دارد به مقایسه کیفیت کالبدی زندگی ساکنین محلات معاصر ایران در سه مقیاس مجزا کلانشهری، شهرهای میانی و شهر کوچک بپردازد. روش پژوهش مقاله علی_ قیاسی بوده و برای جمع آوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای و پرسشنامه اینترنتی استفاده شده است. حجم جامعه آماری بر اساس فرمول دوم کوکران که به دلیل نامشخص بودن جمعیت ۹۰ عدد نمونه را مطرح می کند، مشخص گردید. اما برای بالا بردن اعتبار پژوهش ۳۰۰ پرسشنامه با شیوه نمونه گیری طبقه بندی شده توزیع گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون کروسکال_ والیس و تحلیل واریانس یک طرفه بهره گرفته شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که در بین شش دسته عوامل کالبدی، در کلانشهرها طبق میانگین نظرات، سلامت روانی(۲۹/۱۷۰)، طراحی محیطی(۲۸/۱۵۹)، نورپردازی(۱۹/۱۷۸) و سکونتی(۰۱/۱۸۸) ، در شهرهای میانی بهداشت محیطی (۵۵/۱۷۱) و در شهرهای کوچک دسترسی (۴۸/۱۵۹) اولویت داشته اند. علاوه بر این دسته های بهداشت محیطی، نورپردازی، دسترسی،طراحی محیطی و سکونتی تفاوت چشمگیری بین سه گروه شهری ندارند و فقط دسته سلامت روانی با آماره خی دو (۱۶۳/۱۴) و سطح معناداری ۰۰۱/ در بین سه مقیاس شهری دارای تفاوت معناداری است.
مقایسه کیفیت کالبدی زندگی در بحران های همه گیری از نگاه ساکنان (مورد مطالعه: محله های مسکونی معاصر ایران در همه گیری کووید ۱۹) Keywords:
مقایسه کیفیت کالبدی زندگی در بحران های همه گیری از نگاه ساکنان (مورد مطالعه: محله های مسکونی معاصر ایران در همه گیری کووید ۱۹) authors
علی ریاحی دهکردی
دانشجوی دکتری، گروه شهرسازی، دانشکده معماری وشهرسازی، دانشگاه هنر، تهران، ایران.
مهدی منتظرالحجه
دانشیار،گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه یزد، یزد، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :