بررسی وضعیت تجهیزات آمبولانس های اورژانس پیش بیمارستانی استان گیلان بر اساس دستورالعمل دارو و تجهیزات اورژانس پیش بیمارستانی وزارت بهداشت ایران

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 178

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-22-3_003

تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1402

Abstract:

مقدمه: پایگاه­ های اورژانس پیش ­بیمارستانی برای ارائه خدمات مناسب و رضایت­بخش نیازمند برخورداری از تجهیزات و امکانات مناسب می­باشند. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه وضعیت تجهیزات اورژانس پیش ­بیمارستانی استان گیلان با دستورالعمل دارو و تجهیزات اورژانس پیش بیمارستانی وزارت بهداشت ایران (ویرایش ششم) طراحی و اجرا گردید. مواد و روش کار: این مطالعه مقطعی در سال ۱۴۰۰ انجام گردید. نمونه­ گیری بصورت تمام سرشماری، در ۷۸ پایگاه شهری و جاده ­ای اورژانس پیش­ بیمارستانی استان گیلان انجام گردید. وضعیت تجهیزات بر اساس دستورالعمل دارو و تجهیزات اورژانس پیش بیمارستانی وزارت بهداشت ایران (ویرایش ششم) مورد بررسی قرار گرفت. جهت آنالیز داده ­ها از نرم افزار spss  نسخه ۲۲ استفاده شد. تحلیل داده­ ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آمار تحلیلی (تحلیل واریانس) انجام گرفت. P کمتر از ۰/۰۵ از نظر آماری معنی­دار در نظر گرفته شد. یافته­ ها: در مجموع ۷۸ پایگاه مورد بررسی میانگین نمره تجهیزات پزشکی ۵۵۶ (۷۶درصد) و تجهیزات غیرپزشکی ۴۶ (۶۳درصد) بود. در مجموع پایگاه­های اورژانس پیش­ بیمارستانی ۶۰۲ نمره (۷۵درصد) از دستورالعمل تجهیزات پزشکی و غیرپزشکی را کسب نمودند که بر این اساس در رتبه متوسط طبقه­ بندی شدند. همچنین یافته­ ها نشان داد بین مقطع تحصیلی مسئولین پایگاه و سابقه کار (بیش از ۱۵ سال)، با میانگین نمره کل تجهیزات پزشکی و غیر پزشکی، ارتباط معنادار وجود داشت. نتیجه­ گیری: مقایسه وضعیت تجهیزات موجود در آمبولانس­های اورژانس پیش­ بیمارستانی با دستورالعمل وزارت بهداشت، نشان­ دهنده نیاز به برنامه­ ریزی مدون جهت ارتقاء و بهبود کیفیت تجهیزات، تامین بودجه و نظارت و پایش مستمر است که می­تواند باعث افزایش کیفیت و بهره ­وری خدمات اورژانس پیش ­بیمارستانی گردد.

Authors

محمدمهدی باکی هاشمی

Department of Public Administration, Semnan University, Semnan, Iran

ساجد بخشی

Department of Nursing, Gilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran

پیمان اسدی

Department of Emergency Medicine, Gilan Road Trauma Research Center, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :