تعیین شیوع سندرم پیش از قاعدگی و عوامل مرتبط با آن در تکنولوژیست های اتاق عمل
Publish place: Iran Journal of Nursing، Vol: 32، Issue: 118
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 193
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-32-118_006
تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1402
Abstract:
زمینه و هدف: سندرم پیش از قاعدگی یکی از شایع ترین اختلالات سنین باروری است و موجب کاهش سطح کارایی شغلی در گروه های مختلف حرفه ای می شود. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین شیوع سندرم پیش از قاعدگی و عوامل مرتبط با آن در تکنولوژیست های اتاق عمل انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی در سال ۹۶-۱۳۹۵ برروی۱۱۲ نفر از تکنولوژیست های اتاق عمل بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. نمونه گیری به روش سرشماری و ابزار مورد استفاده سه پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، غربالگری علائم قبل از قاعدگی و استرس شغلی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون های فیشر- مجذور کای) از طریق نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ انجام شد.
یافته ها: حدود ۱/۵۷ درصد از تکنولوژیست ها مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی متوسط یا شدید بودند. بین سن- شاخص توده بدنی- سطح تحصیلات- ورزش و ورزش منظم با سندرم پیش از قاعدگی ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت اما بین سندرم پیش از قاعدگی و نوع ورزش (۰۲۷/۰ P=) و همچنین استرس شغلی (۰۰۵/۰P=) ارتباط آماری معنی دار بود.
نتیجه گیری کلی: در تکنولوژیست هایی که استرس شغلی کمتری دارند و فعالیت های ورزشی مخصوصا ورزش های استقامتی انجام می دهند، شیوع این سندرم کمتر می باشد. بنابراین برگزاری کلاس های آموزشی جهت کاهش استرس شغلی و تشویق آنها به ورزش توصیه می شود.
Keywords:
Premenstrual Syndrome , Operating Room , Occupational Stress , سندرم پیش از قاعدگی , اتاق عمل , استرس شغلی
Authors
صدیقه حنانی
Lecturer, Department of Operational Room Technology, School of Paramedical Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
نسرین قنبری نکو
MS in Operational Room Technology, School of Paramedical Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran ( Corresponding author) Tel: ۰۲۱۸۶۷۰۴۷۲۶ Email: ghanbarynekoo@yahoo.com
فریبا نصیری زیبا
Lecturer, Medical Surgical Department, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
آغا فاطمه حسینی
Lecturer, Department of Biostatistics, School of Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :