اثر رسوراترول بر تغییر فاکتورهای استرس اکسیداتیو القاشده توسط روتنون در هیپوکامپ رت های اوارکتومی شده
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 153
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-27-2_001
تاریخ نمایه سازی: 4 تیر 1402
Abstract:
سابقه و هدف: روتنون به عنوان آفت کش، به واسطه استرس اکسیداتیو به سیستم عصبی آسیب می رساند. با توجه به نقش محافظتی استروژن در سیستم عصبی و اثرات محافظتی رسوراترول در برابر استرس اکسیداتیو، در این مطالعه نقش حفاظتی رسوراترول بر تغییر فاکتورهای استرس اکسیداتیو ناشی از روتنون در هیپوکامپ در حضور و عدم حضور استروژن در موش های ماده اوارکتومی شده و سالم مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: ۴۸ سر موش صحرایی ماده به ۸ گروه ۶ تایی شامل کنترل (سالین)، روتنون، اوارکتومی، رسوراترول، اوارکتومی + روتنون، اوارکتومی + رسوراترول، روتنون + رسوراترول و اوارکتومی + روتنون + رسوراترول تقسیم شدند. روتنون به صورت داخل صفاقی و رسوراترول به صورت خوراکی مدت ۲۱ روز تجویز شد. در پایان، مقدار مالون دی آلدئید و گلوتاتیون، فعالیت کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در هیپوکامپ و استروژن و پروژسترون در سرم اندازه گیری شد.
نتایج: روتنون به طور معنی داری سطح استروژن و پروژسترون و گلوتاتیون و فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز را کاهش داد و مالون دی آلدئید را به طور معنی داری افزایش داد. استروژن و پروژسترون و گلوتاتیون و کاتالاز در گروه اوارکتومی به طور معنی داری کاهش و مالون دی آلدئید به طور معنی داری افزایش یافت. رسوراترول، استروژن و پروژسترون را در گروه های رسوراترول + روتنون و رسوراترول + اوارکتومی به طور قابل توجهی افزایش داد و نیز گلوتاتیون، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز را در موش های اوارکتومی + روتنون + رسوراترول، به طور قابل توجهی بالا برد. همچنین رسوراترول، به طور قابل توجهی مالون دی آلدئید را در گروه روتنون، اوارکتومی و اوارکتومی + روتنون کاهش داد.
نتیجه گیری: رسوراترول، استرس اکسیداتیو ناشی از روتنون و عدم وجود استروژن را درهیپوکامپ موش ها کاهش داد.
Keywords:
Authors
محبوبه آقاگل زاده
Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, University of Shahid Chamran of Ahvaz, Ahvaz, I.R. Iran.
احمدعلی معاضدی
Cellular and Molecular Biology Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R. Iran.
حسین نجف زاده ورزی
Cellular and Molecular Biology Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R. Iran.
هادی پارسیان
Cellular and Molecular Biology Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R. Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :