پیش بینی میزان رفتارهای پیشگیرانه بر اساس سطوح مواجهه با کووید-۱۹، ادراک خطر و اضطراب کووید-۱۹ در دانشجویان و پرسنل یک دانشگاه پزشکی نظامی: یک مطالعه مقطعی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 87

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMARMED-3-5_011

تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1402

Abstract:

زمینه و هدف: رفتارهای پیشگیرانه یکی از مهمترین راهبردهای مبارزه با کووید-۱۹ است. متغیرهای اضطراب کووید-۱۹، سطوح مواجهه با کووید-۱۹ و ادراک خطر جزو پیش بینی کننده های رفتارهای پیشگیرانه است. اما هنوز معلوم نیست که بعد از گذشت یکسال از شیوع کووید-۱۹ در ایران، آیا هنوز این متغیرها نقش مهمی در پیش بینی رفتارهای پیشگیرانه دارند و اگر دارند چه سطحی از این متغیرها و به چه میزان رفتارهای پیشگیرانه کووید-۱۹ را پیش بینی می کنند، هدف پژوهش حاضر پاسخ به این موارد است. روش ها: تحقیق از نوع توصیفی همبستگی بود. پرسشنامه محقق ساخته اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه رفتارهای پیشگیرانه، ادراک خطر و اضطراب کووید-۱۹ توسط ۱۸۴ دانشجو و پرسنل مرد شاغل در یک دانشگاه پزشکی نظامی در تهران اجرا شد. به علت جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ از روش نمونه گیری در دسترس و اجرای اینترنتی استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد ۶ درصد دانشجویان و پرسنل اضطراب کووید-۱۹ شدید و ۳۶/۴ درصد ادراک خطر بالا داشتند و ۸۲/۱ درصد افراد به میزان زیاد رفتارهای پیشگیرانه کووید-۱۹ را رعایت می کردند. افرادی که سابقه علایم مشکوک به کووید-۱۹ را داشتند، بیش از افرادی که چنین سابقه ای نداشتند، رفتار پیشگیرانه را رعایت می کردند (z=-۲.۳۶, p<۰.۰۲). افرادی که میزان ادراک خطر پایین داشتند، در مقایسه با کسانی که ادراک خطر بالا (z=-۲.۹۵ p<۰.۰۰۳) یا متوسطی (z=-۲.۷۶ p<۰.۰۰۶) داشتند، رفتار پیشگیرانه کووید-۱۹ را کمتر رعایت می کردند. بین کسانی که ادراک خطر متوسط و بالا داشتند، در رعایت رفتار پیشگیرانه کووید-۱۹ تفاوت معناداری دیده نشد. بین متغیرهای سن، وضعیت تاهل، سطوح مختلف تحصیلات، سابقه ابتلا به کووید-۱۹، سابقه تماس نزدیک با فرد مبتلا به کووید-۱۹ و اضطراب کووید-۱۹ با رفتار پیشگیرانه کووید-۱۹ رابطه معناداری مشاهده نگردید. نتایج رگرسیون لجستیک نشان داد تنها متغیر ادراک خطر پایین پیش بین معنادار رفتار پیشگیرانه کووید-۱۹ با نسبت احتمالی ۰/۲۱ است (۰.۲۱=OR). نتیجه گیری: ادراک خطر پایین پیش بین مهمتری برای رفتار پیشگیرانه نسبت به اضطراب کووید-۱۹ و سطوح مواجهه با کروناویروس در دانشجویان و پرسنل مرد شاغل در دانشگاه پزشکی نظامی مورد مطالعه در تهران است. ارایه برنامه های غربالگری و آموزش در جهت افزایش ادراک خطر به منظور ارتقا سلامت در شرایط پاندمی کووید-۱۹ پیشنهاد می شود.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Shahyad S, Mohammadi MT. Psychological impacts of Covid-۱۹ outbreak on ...
  • Carico R, Sheppard J, Thomas C. Community pharmacists and communication ...
  • Imtiaz A, Khan NM, Hossain MA. COVID-۱۹ in Bangladesh: measuring ...
  • de Bruin WB, Bennett D. Relationships between initial COVID-۱۹ risk ...
  • Nakhaeizadeh A, Mohammadi S. Assessing the Level of Engagement in ...
  • Green SB. How many subjects does it take to do ...
  • Nasirzadeh M, Aligol M. Assessmentof Knowledge, Attitude, and Factors Associated ...
  • نمایش کامل مراجع