نقش اعتماد بر دریافت یا عدم دریافت واکسن کووید-۱۹
Publish place: Journal of Marine Medicine، Vol: 3، Issue: 5
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 223
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JMARMED-3-5_016
Index date: 26 June 2023
نقش اعتماد بر دریافت یا عدم دریافت واکسن کووید-۱۹ abstract
زمینه و هدف: اعتماد عمومی در دریافت واکسن برای موفقیت جوامع در کنترل کووید-۱۹ ضروری است. این پژوهش با هدف تعیین نقش اعتماد در دریافت یا عدم دریافت واکسن کووید-۱۹ در بین مردم استان بوشهر انجام شد.
روش ها: مطالعه حاضر به صورت مقطعی در موج پنجم کروناویروس (سویه دلتا) انجام شد. داده ها با استفاده از توزیع پرسشنامه آنلاین در بین بزرگسالان استان بوشهر (بالاتر از ۱۸ سال) در طی دو هفته (۲۵ جولای تا ۸ آگوست ۲۰۲۱) جمع آوری شد. پرسشنامه شامل ۵ سوال دموگرافیک و ۱۹ سوال اصلی در قالب سه بعد اعتماد به واکسن، اعتماد به سازندگان واکسن و اعتماد به دولت و مقامات بهداشتی بود.
یافته ها: تعداد ۳۸۴ نفر پرسشنامه تکمیل شده را ارائه دادند. میانگین اعتماد به محصول واکسن ۰۸/۱±۳۴/۳، اعتماد به سازندگان واکسن ۰/۲۹±۳/۱۲، اعتماد به دولت و مقامات بهداشتی ۰/۳۸±۳/۲۴ و اعتماد کلی ۰/۴۸±۳/۲۳ برآورد شد. رابطه بین اعتماد و ابعاد آن با دریافت یا عدم دریافت واکسن تایید شد (۰.۰۵>p). در بین دریافت کنندگان واکسن، اعتماد به واکسن (۴/۱۸)، سازندگان (۳/۱۸) و مقامات بهداشتی (۳/۴۱) در سطح خوبی بود، اما در بین کسانی که واکسن دریافت نکردند اعتماد به واکسن (۲/۰۷)، سازندگان (۳/۰۳) و مقامات بهداشتی (۲/۹۸) به ترتیب ضعیف، متوسط و متوسط ثبت شد. همچنین رابطه بین جنسیت، تحصیلات، سن، بیماری زمینه ای و سابقه ابتلا به کووید-۱۹ با دریافت یا عدم دریافت واکسن نیز تایید شد (۰.۰۵>p).
نتیجه گیری: در بین پاسخگویان کسانی که اعتماد بالاتری به واکسن، سازندگان و دولت و مقامات بهداشتی داشتند واکسن دریافت کردند که نشان از اهمیت اعتماد در واکسیناسیون دارد. لذا توجه به گزینه های اعتمادسازی و کمرنگ کردن ابزارهای بی اعتمادی در جامعه برای موفقیت واکسیناسیون سراسری ضرورت دارد.
نقش اعتماد بر دریافت یا عدم دریافت واکسن کووید-۱۹ Keywords:
نقش اعتماد بر دریافت یا عدم دریافت واکسن کووید-۱۹ authors
سکینه حاتمی
payamnoor university
نجمه حاتمی
jam tohid hospital
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :