رابطه بین نقص در پردازش هیجانی با علایم استرس پس از سانحه و پیروی از درمان در بیماران مبتلابه سرطان پستان: نقش میانجی استیگمای سرطان
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 11، Issue: 1
Publish Year: 1402
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 264
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJPN-11-1_002
Index date: 2 July 2023
رابطه بین نقص در پردازش هیجانی با علایم استرس پس از سانحه و پیروی از درمان در بیماران مبتلابه سرطان پستان: نقش میانجی استیگمای سرطان abstract
مقدمه: هیجانهای منفی میتواند بر روند درمان و بهبودی بیماران مبتلا به سرطان پستان تاثیرات مخربی داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین نقص در پردازش هیجانی با علائم استرس پس از سانحه و پیروی از درمان در بیماران مبتلا به سرطان پستان با نقش میانجی استیگمای سرطان انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از لحاظ هدف جزء پژوهش های بنیادی و از نظر شیوه گرد آوری داده ها از نوع مطالعات توصیفی (همبستگی) است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل زنان ۱۸ تا ۶۰ سال مبتلابه سرطان پستان مراجعه کننده به کلینیک آنکولوژی بیمارستان کوثر شهر کرج بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس ۲۰۶ نفر انتخاب شدند. شرکت کنندگان به چک لیست PTSD(بلوینزو همکاران، ۲۰۱۵)، مقیاس پردازش هیجانی(باکر و همکاران، ۲۰۰۷)، مقیاس استیگمای سرطان (مارلو و واردلی، ۲۰۱۴) و پرسش نامه پیروی از درمان موریسکی و همکاران (۲۰۰۸) پاسخ دادند. یافته ها از طریق مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS۲۶ و ۴ SmartPLS تجزیه وتحلیل شدند.
یافته ها: نتایج حاصل از شاخصهای برازش مدل نشان داد که در مدل حاضر مقدار SRMR کمتر از ۰۸/۰ و مقدار ارزش عددی NFI نیز بالاتر ۹/۰ بود. از این رو میتوان چنین عنوان کرد که مدل مفروض پژوهش حاضر از برازش لازم با دادهها برخوردار است. نتایج به دست آمده از مدل سازی معادلات ساختاری حاکی از اثر مثبت و معنادار بین نقص در پردازش هیجانی با نشانگان استرس پس از سانحه (۰۰۱/۰>P=؛ ۷۶/۳=T؛۵۹۸/۰=β) و استیگمای سرطان (۰۰۱/۰>P=؛ ۱۷/۱۹=T؛۸۲۹/۰-=β) بود. همچنین بین نقص در پردازش هیجانی با پیروی از درمان (۰۲/۰P=؛ ۳۸/۲=T؛۳۸۹/۰=β)، استیگمای سرطان با PTSD (۲۱/۰P=؛ ۲۹/۱=T؛۲۳/۰=β) و استیگمای سرطان با پیروی از درمان (۹۳/۰P=؛ ۰۹/۰=T؛۰۱/۰=β) اثر معناداری گزارش نشد. افزون بر این، استیگمای سرطان در رابطه بین نقص در پردازش هیجانی با PTSD نقش میانجی جزئی و در رابطه بین پردازش هیجانی و پیروی از درمان نقش میانجی کامل داشت.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش لازم است که به درمانهای پزشکی اکتفا ننمود و با تاسیس مراکز مشاوره و رواندرمانی در بیمارستانها و مراکز آنکولوژی، در روند بهبود کنترل هیجانی، کیفیت زندگی و استرس بیماران مبتلا به سرطان پستان اقدامات موثری انجام داد.
رابطه بین نقص در پردازش هیجانی با علایم استرس پس از سانحه و پیروی از درمان در بیماران مبتلابه سرطان پستان: نقش میانجی استیگمای سرطان Keywords:
: Adherence to treatment , Breast Cancer , Emotional Processing , Stigma , Post-traumatic stress Symptoms. , استرس پس از سانحه , استیگمای سرطان , پیروی از درمان , نقص در پردازش هیجانی , سرطان پستان.
رابطه بین نقص در پردازش هیجانی با علایم استرس پس از سانحه و پیروی از درمان در بیماران مبتلابه سرطان پستان: نقش میانجی استیگمای سرطان authors
مریم نوری
Department of Psychology, Qom branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.
علیرضا مرادی
Kharazmi University
هادی پرهون
Department of Psychology, Razi University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :