مقایسه وضعیت امواج مغزی مربوط به تعادل، درد و حس عمقی در زنان دارای استئوآرتریت با و بدون ناپایداری زانو
Publish place: Ebnesina، Vol: 25، Issue: 2
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 202
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-25-2_003
تاریخ نمایه سازی: 11 تیر 1402
Abstract:
زمینه و اهداف: امروزه جهت ارزیابی شدت ناپایداری زانو در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو از روشهای مختلفی استفاده می شود. هدف این مطالعه مقایسه وضعیت امواج مغزی مربوط به تعادل، درد و حس عمقی در زنان دارای استئوآرتریت با و بدون ناپایداری زانو بود.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، ۶۰ بیمار زن مبتلا به استئوآرتریت زانو شرکت نمودند که بر اساس نمرات شاخص ناپایداری، در دو گروه ۳۰ نفره با و بدون ناپایداری زانو قرار گرفتند. درد با مقیاس آنالوگ بصری، حس عمقی زانو با خطای بازسازی زاویه و گونیامتر، تعادل با شاخص برگ و تحلیل امواج مغزی با دستگاه پروکامپ اینفینیتی ارزیابی گردید. جهت تخصیص آزمودنی ها به گروه های با و بدون ناپایداری زانو نیز از مقیاس فیتزجرالد استفاده شد. سپس دو گروه با هم مقایسه شدند.
یافته ها: میانگین نمرات امواج مغزی مربوط به تعادل، بین دو گروه تفاوت معنی دار نداشت. اما حس عمقی زانو در زاویه هدف ۴۵ درجه (هر دو پا، ۰۰۰۱/۰=p) و در زاویه هدف ۷۰ درجه (پای راست: ۰۰۳/۰= p و پای چپ: ۰۰۱/۰=p) بین دو گروه تفاوت معناداری داشت. همچنین بین دو گروه در نمرات تعادل تفاوت معناداری مشاهده شد (۰۰۰۱/۰=p).
نتیجه گیری: مطالعه امواج مغزی مرتبط با تعادل در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو، نمی تواند اطلاعات مفید و کاربردی جهت شناسایی افراد با ویژگی ناپایداری زانو در بدهد. با این حال حس عمقی و تعادل در این افراد متمایز بوده و می توانند فاکتورهایی جهت تشخیص افراد در معرض ناپایداری زانو در این بیماران باشند.
Keywords:
Authors
لیانا چهارمحالی
Sport Injuries and Corrective Exercises Department, Faculty of physical education and sport sciences, Razi University, Kermanshah, Iran
فرزانه گندمی
Sport Injuries and Corrective Exercises Department, Faculty of physical education and sport sciences, Razi University, Kermanshah, Iran
علی یلفانی
Sport Injuries and Corrective Exercises Department, Faculty of physical education and sport sciences, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
علیرضا فضائلی
Rheumatology Department, Hamedan University of Medical Sciences, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :