تاثیر باکتریوفاژهای ضداشریشیا کلی بیماری زای پرندگان بر عملکرد تولیدی، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی
Publish place: Journal of Animal Environment، Vol: 14، Issue: 3
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 111
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-14-3_011
تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402
Abstract:
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر باکتریوفاژهای ضد اشریشیا کلی بر عملکرد تولیدی، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی اجرا شد. این مطالعه با استفاده از ۱۶۸ قطعه جوجه یک روزه سویه راس برای بررسی تاثیر هفت تیمار در شش تکرار و هر تکرار شامل چهار قطعه جوجه اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل تلقیح دهانی یک میلی لیتر از باکتریوفاژ TMU۱، TMU۲، مخلوط آن ها، تزریق عضلانی یک میلی لیتر از باکتریوفاژ TMU۱، تزریق عضلانی ۰/۵ میلی لیتر باکتریوفاژ TMU۲، تزریق عضلانی ۰/۵ میلی لیتر مخلوط باکتریوفاژها TMU۱ و TMU۲ و گروه شاهد دریافت کننده گاواژ و تزریق محیط کشت بدون باکتریوفاژ بود. غلظت کلسیم سرم خون در جوجه های تزریق شده با باکتریوفاژ TMU۱ و مخلوط باکتریوفاژها بیش تر از جوجه های گاواژ شده با مخلوط باکتریوفاژ بود. میانگین غلظت اسیدهای چرب آزاد در خون جوجه های گاواژ شده با باکتریوفاژ TMU۱ بیش تر از جوجه های تزریق شده با باکتریوفاژ TMU۲ بود. میانگین غلظت لیپوپروتئین های با دانسیته بالا، در جوجه های تزریق شده با مخلوط دو نوع باکتریوفاژ بیش تر از جوجه های تغذیه شده با گاواژ مخلوط باکتریوفاژها بود. فعالیت آنزیم کبدی آسپارتات آمینو ترانسفراز در جوجه های تزریق شده با باکتریوفاژ TMU۲ ۲۳/۹۰ درصد کم تر از پرندگان شاهد بود. نتیجه گیری شد که تلقیح دهانی و تزریق عضلانی باکتریوفاژهای ضد اشریشیا کلی بیماریزا به پرنده سالم تاثیری بر عملکرد رشد و وزن اجزای لاشه جوجه گوشتی نداشت ولی برخی فراسنجه های خون را احتمالا در راستای سلامت پرنده تغییر داد.
Keywords:
Authors
فرشید رحمتی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
حشمت الله خسروی نیا
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
بابک ماسوری
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
مریم میردریکوندی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :