نقش میکرو آران ای های خون محیطی به عنوان بیومارکر غیر تهاجمی در ناباروری مردان: یک مطالعه مروری

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 93

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-9-4_003

تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1402

Abstract:

هدف: ناباروری، عدم موفقیت در باروری پس از یک سال مقاربت منظم، بدون استفاده از روش های پیشگیری است که نیمی از آن مربوط به مردان است. زوجین نابارور مشکلات زیادی را تحمل می کنند که سلامت خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد. میکرو آران ای ها در فرایند اسپرماتوژنزوناباروری نقش اساسی دارند. هدف این مطالعه مروری بررسی نقش میکرو آران ای های خون محیطی به عنوان بیومارکر زیستی غیر تهاجمی برای تشخیص و پیش آگهی نابارروی است. مقالات انگلیسی و فارسی در محدوده سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ به صورت هدفمند، براساس معیارهای ورود و خروج به صورت مستقل توسط ۳ پژوهشگر ارزیابی و موارد تناقض با سایر نویسندگان بررسی شد. روش ها: جست وجوی کلیدواژه های تخصصی فارسی و معادل انگلیسی واژه ها مانند نابارروی مردان، تشخیص، شناسایی، میکرو آران ای ها، خون محیطی، غیرتهاجمی، بیومارکر زیستی، آنالیز سمن، بیوپسی بیضه، درمان در پایگاه های اطلاعاتی گوگل اسکالر، مدلاین، پابمد، ساینس دایرکت، پایگاه اطلاعاتی علمی جهاد دانشگاهی و بانک اطلاعات نشریات کشور انجام شد. یافته ها: از ۱۱۴ مقاله یافت شده، در نهایت ۴۷ مورد برای بررسی انتخاب شد. نتایج نشان داد تشخیص ناباروری مردان با آنالیز مایع منی به دلیل فقدان بررسی مولکولی و بیوپسی تهاجمی بیضه نتایج دقیقی ارائه نمی دهد و استفاده از miRNA های خون محیطی برای غربالگری نا باروری مردان پیشنهاد شد. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت فرزندآوری و نیاز جهانی به ابزارهای تشخیصی جدید و کارآمد، میکرو آران ای های خون محیطی می توانند در فرایندهای مهم سلولی به عنوان بیومارکر غیر تهاجمی، اختصاصی، پایدار، تکرارپذیر و در دسترس برای غربالگری و شناسایی نابارروی استفاده شوند. این موضوع  امیدوارکننده و چالش برانگیز است و به بررسی های بیشتر نیاز دارد.

Authors

نسیم نعیمی

Department of Animal Biology, Faculty of Biological Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran.

هما محسنی کوچصفهانی

Department of Animal Biology, Faculty of Biological Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran.

زهرا حیدری

Department of Histology, Faculty of Medicine, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran.

حمیدرضا محمود زاده ثاقب

Department of Animal Biology, Faculty of Biological Sciences, Kharazmi University, Tehran, Iran.

سعید موحد

Department of Urology, Faculty of Medicine Ali Ibne Abitaleb Hospital Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :