بررسی میزان شیوع شوهر آزاری درمردان مراجعه کننده به مراکز سلامت جامعه در شهر سنندج در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰.
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 129
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJNMP-8-4_002
تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1402
Abstract:
زمینه و هدف: امروزه خشونت های خانگی یکی از مشکلات شایع سلامت همگانی در سراسر جهان است که مولفه های کودک آزاری، سالمندآزاری و همسرآزاری را در بر می گیرد. این مطالعه با هدف بررسی خشونت علیه مردان از جانب همسران آن ها در مردان مراجعه کننده به مراکز سلامت جامعه شهر سنندج در سال ۱۴۰۱ انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مقطعی ( توصیفی تحلیلی) می باشد. حجم نمونه ۳۴۱ نفر از مردان ساکن شهر سنندج بودند. روش گردآوری داده ها پرسشنامه بود که با روش خود گزارش دهی تکمیل شد. از آزمون های KMO و کرویت بارتلت برای صلاحیت و کفایت داده ها استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (T-tes و χ۲) در نرم افزار SPSS ورژن ۲۳ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین و نمره کل همسرآزاری ۱۲/۳۵ با انحراف معیار ۰۳/۸ بود. بیشترین دلیل سوء رفتار به خاطر درخواست حق حضانت فرزندان(۵/۶۹ %) و دخالت خانواده مرد (۳/۵۴ %) می باشد و کمترین علل سوء رفتار وابستگی مالی شوهر به خانواده زن(۴/۱۶ %) و وابستگی عاطفی شوهر به خانواده خود(۴/۱۶ %) می باشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر این واقعیت است که خشونت علیه مردان به دلائل مختلف انجام می شود. بنابراین ضروری است که با افزایش سطح آگاهی افراد، فرهنگ گفتگو و مذاکره را در درون خانواده گسترش داده و با کاهش تضاد در خانواده و مدیریتآن و همچنین با انجام اقدامات آموزشی بتوان رفتارهایخشونتآمیز زوجین،را تا حد امکان اصلاح و برطرف نمود.
Keywords:
Authors
آیناز بخشنده
Student Research Committee, Tehran University of Research Sciences, Tehran, Iran
عهدیه پرهیزکار
Department of Community Health Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Clinical Care Research Center, Research Institute for Health Development, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :